Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (186)

Zíza 

všechny recenze uživatele

To je taková škoda, že je to tak nudné. Postavy nezajímavé a tak nějak různě pobíhaly a asi něco říkaly. Děti byly otravný. Promarněný čas. A vypadalo to, že to nebaví ani ty herce. Asi když vám bude pět, tak by vás to mohlo bavit a přivodit pár nočních můr. Jakmile je vám víc jak deset, tak asi moc nadšení nebudete. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavní režie v akci! Existuje Eli Roth vůbec? Není to jen náhodně vygenerovaná entita? Experimentální AI, tvořící na bazálních pokynech? Bohužel není, přesto všechny jeho filmy vypadají právě tak, jako dílo nenápaditého laciného editoru. Je až s podivem, že někdo tak rutinní dostane k ruce nemalý obnos a slavné herce a vykouzlí... tuto zoufalost. 30% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Základným problémom Tajomstva domu s hodinami je jeho vekové ohraničenie. Samozrejme, príbeh by sa dal označiť ako rozprávka pre deti vo veku od šesť do osem rokov. Veď na námete o mladom čarodejníkovi, ktorého bláznivý strýko zaúča do tajov mágie, aby sa sám mohol postaviť proti zlu a zachrániť tak svet, nie je nič zlé ani strašidelné. Avšak, práve charakteristiky strašidelného žánru posúvajú snímku za hranicu dvanástich rokov. To už sa príbeh o mladom warlockovi môže zdať takto starým deťom príliš banálny a pohybujúci sa na hranici trápnosti. Kvôli vekovým obmedzeniam sa tak táto snímka pre mladých tínedžerov môže, ale nemusí, stať plnohodnotnou náhradou na obyčajné horory pre dospelých. Okúzľujúci príbeh plný mysteriózneho tajomstva, smútku nad stratou blížnych, oživovaním mŕtvych a pocitom apokalypsy, sa tak razom obmedzuje iba na farebný CGI karneval s nadužívaným humorom, ktorý sa nepodarilo zachrániť ani hviezdnemu hereckému obsadeniu v podaní Jacka Blacka a oscarovej Cate Blanchette.31% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto síce nie je to žiadny zázrak, ale Jack Black bol konečne super. Aj dabing sa tentoraz podaril. Je to zábavný fantasy film. Vo svojom kresle som sa pár krát chvíľku nenudil. Napätie a zábava sa sem tam dostavia. Priemerný film na daždivé nedeľné počasie. Až na tú záverečnú bitku, od ktorej som čakal trochu viac. The House with a Clock in Its Walls majú čarovný Burtonovský look a Jacka Blacka so sexi Cate Blanchett v hlavnej úlohe. No a to je tak zhruba všetko podstatné. Príbeh má zbytočné dejové línie a keby sa zameral len na tú hlavnú s hodinami, urobil by lepšie. Skrátila by sa tak aj dĺžka a filmu by to určite prospelo. Miestami sa mi to zdalo totiž zdĺhavé. Film však ponúka aj humor, napätie a akciu čo beriem ako pozitíva. Pri rodinných snímkoch to totiž nebýva až toľko zvykom. Celkovo to vidím na lepší priemer. Filmu dávam 60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $68,549,695Tržby Celosvetovo $131,457,147 Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,942,243Tržby za predaj DVD v USA $8,224,016║ Eli Roth a fantasy horor ten človek sa takmer prekonáva ale ja Jacka Blacka fakt nemusím. /40%/ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama