Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (174)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DĚTI! ZAHRÁVAT SI S ARMAGEDDONEM MŮŽE BÝT NEBEZPEČNÉ. DOMA TO RADĚJI NEZKOUŠEJTE…“ /// Hodně ukecaný, ne všechno je zajímavý a vtipný, ale nápad je fajn, stejně jako provedení. Má to solidní vypravěčský tempo a o náhody (a zajímavý postavy) zde není nouze. A ftipný je to hlavně tím, jak to naráží na náboženství. Teda aspoň mě tyhle fórky bavěj. Seriál se mi líbil, ale musí se vám trefit přesně do vkusu i nálady. Zabejvá se „hezkejma“ věcma, má sympatický obsazení a hrajou k tomu Queen…takže další sérii dám! Když teda Bůh dá… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1990 napsali Terry Pratchett & Neil Gaiman, neznám. 2.) Cokoliv řeknu, je pravda. /// Thx za titule „Laisobel, Umpalumpa3 a KevSpa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě, ze které jsem byl nadšen a strašně se bavil, jsem hned těmi následujícími vystřízlivěl a zjistil jsem, že i přes slibný začátek se ze mne fanoušek T. Pratchetta nikdy nestane. Ostatní díly obsahovaly dva tři dobré vtipy a zbytek se topil v trapnosti (lovec čarodějnic, čarodějka sama apod) a nezachranili to ani skvělí M. Sheen a D. Tennant. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sice jsem po většinu seriálu čekal, kdy uvidím poprvé a doslovně ,,anděla s ďáblem v těle", přinejmenším tedy předovýstupku druhého v zadní části prvního, ale co už. Účel splněn, devadesát devítka Radeček přečte knihu. Aha, hvězda dolů za absenci ,,těch druhých" jezdců z Apokalypsy. Chcete-li je poznat, následujte Radkina. Nebudete zklamáni. Nejste-li blbečci. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Geniální Tennant a tradičně dobrý Sheen si kradou celý seriál pro sebe. Bez jejich atypické buddy vztahovky by se jednalo jen o neúnosně natahovanou a vlastně dost přihlouplou anekdotu na téma Přichází Satan, ke které je přilepená další úplně zbytečná vyprávěcí linka s čarodějnicemi, lovci čarodějnic a knihou pitomých neomylných proroctví. Typický pratchettovský humor působí v těchhle reálných kulisách mírně rušivě, naopak finální Apokalypsa je bohužel směšná nezáměrně. Trochu to naštěstí napraví nebesko-pekelná soudní dohra, která přijde po konci světa, aneb dvojití agenti to nikdy nemají lehké. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dost povedená seriálová adaptace knihy Terry Pratchetta a Neila Gaimana Dobrá znamení...britský look, styl humoru, příjemný vizuál i vtipné hlášky, navíc ústřední andělsko-démonská dvojice je neodolatelná...David Tennant a Michael Sheen jsou dokonale obsazení... Originální je i samo ústřední téma - pojmout Armageddon takto vtipně je opravdu trefa do černého... :-) Postavu Azirafala jsem si tak oblíbil, že si dodatečně přečtu i knižní předlohu... ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Některé scény, ve kterých Crowley (David Tennant) řídí hořící auto, byly opravdu udělány tak, že Tennant seděl v opravdovém autě, které hořelo. (NiWi)
  • Dej druhej série už nevychádza z pôvodnej knižnej predlohy, ale je nový. Slúži na preklenutie dejovej linky medzi príbehom pôvodnej knihy a nevydaným námetom knižného pokračovania. (Mandragor)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama