Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (174)

Cuzan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva kamarádi nechtějí, aby svět skončil, protože by to byl konec i jejich vlastně věčnému přátelství. A obědů v Ritzu. Tak je třeba se spojit, i když je jeden démon a druhý anděl. Velmi vtipné a suše britské. Plné různých zábavných detailů, jako jsou jména různých postav a celkově krásná angličtina. Michael Sheen a David Tennant jsou naprosto skvělá ústřední dvojice. A archanděl Michael vypadá trochu jako David Bowie. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sice jsem po většinu seriálu čekal, kdy uvidím poprvé a doslovně ,,anděla s ďáblem v těle", přinejmenším tedy předovýstupku druhého v zadní části prvního, ale co už. Účel splněn, devadesát devítka Radeček přečte knihu. Aha, hvězda dolů za absenci ,,těch druhých" jezdců z Apokalypsy. Chcete-li je poznat, následujte Radkina. Nebudete zklamáni. Nejste-li blbečci. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Voiceover Vás definitivně otráví již během úvodních vteřin a zbytek je unylá konverzační nuda bez invence..Gaiman je geniální komiksový scénárista a tvůrce Sandmana, ale jeho románová poloha je rozvleklá a nečitelná...Pratchett taktéž mimo svoji fantastickou Zeměplochu pokulhává...A všechny tyto slabiny se naplno projevily v seriálové podobě Good Omens... ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-4* Protože Terryho Pratchetta můžu už od dob Zeměplochy, tak jsem tušil, že mě jeho styl humoru nezklame. A taky se převedení na televizní obrazovky povedlo, i když i tady platí, že nic není dokonalé ... ale chválit se musí. Kromě skvělé předlohy seriál stojí také na hereckých výkonech anděla a démona, jejichž role jim padli jak ulité. Narazíte tu na nezapomenutelné hlášky, božské či ďábelské scény i na nudnější pasáže, ale celé dohromady to směřuje k neodvratnému cíli, který nikoho nepřekvapí, ale důležitější je především cesta. Rozhodně film svým pojetím může popudit některé diváky a nebudete se asi divit, že ho neobjevíte v odkazech na stránkách Krestanfilms ;-). Ostatní by si ho mohli užít a za sebe doporučuji - vše co bylo napsáno platí jen pro první sérii. Druhá velmi zklamala a komentář je přímo u ní. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Tennant a Sheen skvělí (hlavně Tennant se vyřádil), John Hamm taky k sežrání, ale další vedlejší postavy už tak moc úžasné nejsou, a seriál maličko shazuje i příliš vyprávěcího voice-overu (jakkoli miluju, že je Bůh žena, pořád v tom slyším Gaimana a nemůžu se zbavit dojmu, že si to měl namluvit sám). Využití hudby Queen absolutně dokonalé, ale opět platí - KNIHA BYLA LEPŠÍ. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Některé scény, ve kterých Crowley (David Tennant) řídí hořící auto, byly opravdu udělány tak, že Tennant seděl v opravdovém autě, které hořelo. (NiWi)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama