Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (178)

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Geniální Tennant a tradičně dobrý Sheen si kradou celý seriál pro sebe. Bez jejich atypické buddy vztahovky by se jednalo jen o neúnosně natahovanou a vlastně dost přihlouplou anekdotu na téma Přichází Satan, ke které je přilepená další úplně zbytečná vyprávěcí linka s čarodějnicemi, lovci čarodějnic a knihou pitomých neomylných proroctví. Typický pratchettovský humor působí v těchhle reálných kulisách mírně rušivě, naopak finální Apokalypsa je bohužel směšná nezáměrně. Trochu to naštěstí napraví nebesko-pekelná soudní dohra, která přijde po konci světa, aneb dvojití agenti to nikdy nemají lehké. ()

squawk 

všechny recenze uživatele

Když nemáte ke koukání nic lepšího, tak to jde. Jakožto dospělák nepoznamenaný nostalgií po knižní předloze naprosto nejsem cílovkou. Což by tolik nevadilo, kdyby se dětské zaměření neprojevovalo opomenutím některých dějových linií a iracionálností některých rozhodnutí. No a rozbředle utahaný poslední díl zaručí, že jste rádi, že už je pohádky konec. ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Parádně zajímavě zpracované. Určitě mě seriál navnadil k přečtení knižní předlohy, abych mohla porovat. Vlastně všechna zpracování Terryho Pratchetta jsou skvělá a kvalitní. Soundtrack byl taky výrazný. David Tennant se sice opakuje a pořád mi tu připadal jako v roli Doktora, ale seriál nabízí i méně známé herce a postavy a to neméně zajímavé. + Michael Sheen v roli blonďatého buclatého andílka, který podlehl obžerství a ďábel, kterého nebaví svádět na scestí, ale společně se snaží zastavit likvidaci lidstva... to stojí za shlédnutí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na čistých pět hvězd to sice není, pocit, že je to až moc dlouhé, jsem měl až nepříjemně často, jinak ale není co vytknout. Předlohu jsem nečetl (ale v tomto případě to velmi rád napravím), takže jsem neměl potřebu řešit, co všechno je jinak a špatně. Celý seriál je krásně britský. Úžasný humor, jak slovní, tak vizuální, výborný a správně ujetý (a správně temný) příběh, perfektní vizuál, geniální soundtrack (jak ten obsahující Queeny, tak původní hudba) a zejména fantastické herecké výkony. Tennant a Sheen jsou geniální a mají mezi sebou neskutečnou chemii, a všichni ostatní do jednoho včetně dětí taky válí na výbornou. A kromě toho jsou všechny ty postavy tak nádherně milé a ujeté, takže není co řešit. Všechny flashbacky, závěrečný soud a zejména celý třetí díl (Hard Times) jsou klenotem celého příběhu. A Tennant a Cumberbatch jsou konečně (jakž takž) spolu v jedné věci. Dobrá znamení jsou rozhodně mými oblíbenými. 90%. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Je šílená radost pozorovat dvojici Tennant a Sheen. Fakt jsem si ty dva po boku na obrazovce užívala. Líbilo se mi i pojetí, se kterým byla minisérie natočená. Takový ten nadhled, který Britové umí. Dětští herci byli taky dobře vybráni a vlastně jediní, kdo mi štvali, byl Shadwall s Madame Tracy. Hudba od Queen jen potěšila a skvěle seriál doplňovala. Není to úplně dokonalé, ale jsem spokojená. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (9)

  • Některé scény, ve kterých Crowley (David Tennant) řídí hořící auto, byly opravdu udělány tak, že Tennant seděl v opravdovém autě, které hořelo. (NiWi)
  • Když se v restauraci setkávají čtyři jezdci, Smrt hraje vědomostní hru. V žebříčku nejlepších skóre Smrt zaujímá každé místo kromě prvního, to drží Terry Pratchett. (jandastlouky)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama