Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (174)

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi britské. A je to mnohem víc Pratchett než Gaiman, přesně jeho styl humoru a pohodové atmosféry, a starší filmové zpracování jeho knih to připomíná i skvělými herci (Tennant se pro roli démona narodil a rodiče ho pro ni vychovali) a nedobrou kvalitou triků (ne že by na tomto jakkoli záleželo). Jen na rozdíl od čistokrevných Pratchettovek to skutečně má koherentní děj a dobré gradování do finále. Skvělé. 9/10 ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 85% | Sira Pratchetta zbožňuji, takže to možná nebude úplně nezaujaté hodnocení, ale mě tenhle koktejl Terryho laskavého humoru a temnějšího Gaimana, ohromně bavil. Ač jsem bohužel knížku nečetl, i tak vím, že zrovna tenhle typ humoru se těžko převádí ze stránek knihy do filmové podoby. Proto je milé překvapení, že tady se to tvůrcům úspěšně daří. K tomu samozřejmě pomáhá jednak dobře zpracovaný scénář a parádní herecké výkony ústřední dvojice anděle a ďábla (oba dva jsou dokonalí!), ale i vedlejších postav např. Jona Hamma. Co se týče dějové linky dětí je to kapku slabší - to je tak jediná větší výtka, kterou k seriálu mám. Finále s Benedictem a hudbou Queenů jsem si ale neskutečně užíval. Takových adaptací Pratchetta prosím jen houšť a více, děkuji! "What was it that he said that got everyone so upset?" "Be kind to each other." "Oh... that will do it." ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si hovoril, že to asi vypnem, akosi som sa nemohol dostať na vlnu chémie, ktorá prebiehala medzi tými dvomi. Ale od druhej časti som si celý ten roztomilo absurdno-naivný príbeh šmrncnutý inteligentným britským humorom s náznakmi satiry vyslovene začal užívať. Nič nie je čisto biele alebo len čierne, obyčajne platí, že zlatou strednou cestou viac dosiahneš. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

opět tu máme další důkaz, že Pratchetta nelze adaptovat na obrazovky - ani když se na tom podílí kolega Gaiman. nic z fikčního světa není dostatečně přesvědčivé: postavy, kostýmy, prostředí, to vše působí nepříjemně uměle a zkrátka neuvěřitelně. slabý dojem z herectví žel nezachrání ani Tennantovo charisma. jde o průměrný fantasy seriál s biblickými motivy, nízkorozpočtovými efekty a britským humorem, čtenářská očekávání ale v žádném případě nenaplňuje. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-4* Protože Terryho Pratchetta můžu už od dob Zeměplochy, tak jsem tušil, že mě jeho styl humoru nezklame. A taky se převedení na televizní obrazovky povedlo, i když i tady platí, že nic není dokonalé ... ale chválit se musí. Kromě skvělé předlohy seriál stojí také na hereckých výkonech anděla a démona, jejichž role jim padli jak ulité. Narazíte tu na nezapomenutelné hlášky, božské či ďábelské scény i na nudnější pasáže, ale celé dohromady to směřuje k neodvratnému cíli, který nikoho nepřekvapí, ale důležitější je především cesta. Rozhodně film svým pojetím může popudit některé diváky a nebudete se asi divit, že ho neobjevíte v odkazech na stránkách Krestanfilms ;-). Ostatní by si ho mohli užít a za sebe doporučuji - vše co bylo napsáno platí jen pro první sérii. Druhá velmi zklamala a komentář je přímo u ní. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Dej druhej série už nevychádza z pôvodnej knižnej predlohy, ale je nový. Slúži na preklenutie dejovej linky medzi príbehom pôvodnej knihy a nevydaným námetom knižného pokračovania. (Mandragor)
  • Když se v restauraci setkávají čtyři jezdci, Smrt hraje vědomostní hru. V žebříčku nejlepších skóre Smrt zaujímá každé místo kromě prvního, to drží Terry Pratchett. (jandastlouky)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama