Reklama

Reklama

Mladá matka Riley North (Jennifer Garner) se probírá z kómatu po brutálním útoku na její rodinu, při kterém jí zabili manžela a dceru. Když vrahy nikdo nepotrestá, Riley vezme spravedlnost do vlastních rukou. Svou frustraci a hněv promění v motivaci, a roky v úkrytu trénuje mysl i tělo. Stane se z ní neporazitelná mstitelka, která uniká polici, FBI i losangeleskému podsvětí. Riley má vlastní pojetí spravedlnosti. A nikdo mu neunikne. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Začátek Morelovi tvůrčí kariéry byl vážně parádní a ty jeho přímočaré akční výplachy prostě měly šťávu, koule, a byly zábavné a svižné, prostě jim dodnes lze jen těžko co vyčíst, a tak jsem něco podobného očekával i od Peppermint. Jenže to tentokrát až tak neklaplo, a i když tedy vyloženě zklamaný nejsem, vzhledem ke všemu výše zmíněnému jsem očekával přeci jen víc, než tak rutinní záležitost, než jakou tato podívaná představuje. Megadrsná ústřední ženská hrdinka už dneska totiž nikoho na zadek neposadí, spíš naopak, těch hrdinek již začíná být snad až moc, a stejně tak je to i s poměrně nekompromisní akcí, kdy dnešní akční výplachy jsou běžně daleko brutálnější a krvavější než naprostá většina ryze hororové produkce a vlastně nic dalšího, výraznějšího, už Peppermint pak nenabízí, respektive spíš naopak. Absolutně předvídatelná zápletka, snad bez jediného momentu překvapení, až šíleně tuctové postavy, absence napětí, nepůsobivá atmosféra, nudná pointa, to vše zásadním způsobem prostě kazí dojem, a napravit ho vlastně nemá ani co. Akce je tedy sice dostatek a jak jsem zmiňoval, je i poměrně nekompromisní, což já rozhodně rád, ale prostě to už lze očekávat snad u každého dnešního akčňáku, emoce by se pak díky důvodu pomsty hlavní hrdinky daly považovat za funkční, ale není to nic, co by samotný film vyloženě zachraňovalo, no a ani herečtí představitelé jednotlivých postav nepředstavují zrovna výhru, prostě i oni se pohybují v takovém tom šedém, nevýrazném průměru. Abych ale jen nekritizoval a uvedl důvod z úvodu, kdy jsem tvrdil, že nejsem z tohoto filmu ale ani zas tak zklamaný, tak určitě lze tvrdit, že Peppermint má svižný spád, nenudí a má i pár akčních úseků, které se skutečně podařily. Tento snímek je tak zkrátka taková opravdu tuctová revenge jízda, která sice nepřináší naprosto nic nového, ale komu podobné, vážně nenáročné jednohubky nevadí, tak tímto filmem rozhodně neprohloupí. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Peppermint... alebo ako si Garnerka "vod plotny vodskočila". Pre fanúšikov Punishera (poprava rodiny v lunaparku), Ctihodného občana (poprava sudcu), Death Sentence, The Brave One... Na selfjustice od Morela sa pekne pozerá, ale ako je u neho už zvykom, film nemá jedinú sexi scénu, čo u vyšportovanej Garnerky trochu zamrzí, kompenzuje to eR-kový rating so scénami ala John Wick. Film robený na zákazku vášho rodinne založeného pudu. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dva chlápci chtějí okrást drogového bosse jeden, ale couvne jelikož má rodinu nicméně ten boss se to dozví a oba je zabije. V případě toho váhajícího i s dcerou a pokusí se zabít i její matku. Ta ,ale přežije a chce svědčit , ale poté co selžou zkorumpovaní soudci a policajti se rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou. Letos těchto filmů vyšlo více a tohle mě z nich přijde nejslabší. Chybí zde zapamatovatelné scény a zápletka je hodně vyloženě na náhodu (za 6 roků co zmizela nikdy nenavštívila ten hrob jako a nic nejedla a neplatila kartou, že ji nikdo nenašel nikdy hlavně, že ten den co zmizela si vybrala 55 000 dolarů) o hudbě se ani nevyjadřuji radši. 40 procent za konec a za to, že zabila toho soudce (kdyby zabila i tu blondýnu dám 60 bohužel). Jinak alternativa Ctihodný Občan. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Asi milión krát obohratá pesnička, ktorá na druhej strane má stále svoje čaro. Ak sa vyhneme fušerine a idiotizmu dá sa z námetu akým je pomsta stále veľa vyťažiť. V tomto prípade ide o úplne jednoduchý motív pomsty kde sa nám Jenn Garner mení na anjela smrti a snaží sa postiť stratu svojej rodinnej idilky. Jenn to aj osobne celkom žeriem a jej úloha matky je uveriteľná. Akčné scény nie sú vôbec rušivé a vo filme je ich kopec tak si nadšenci do akcie a adrenalínu prídu na svoje. Jediné čo môžem vytknúť je malá miera inovatívnosti ale inak je to v celku dobrý akčný film. 74% ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle se to dělat nemá. První třetina je nudný pokus dostat z diváka emoci kvůli událostem které donutí ženskou udělat hodně špatné věci. Druhá třetina natahuje divákovu pozornost tím, že motá nitky kolem několika událostí a ukazuje pár zajímavých odplatových akcí. Třetí třetina je už jen zvláštní směsice běhání, chození, skrývání, akce, vysvětlování a střílení šmejdů. Nefunguje to ani po střihové stránce, protože mi hodně vadily ty vteřinové záblesky rozmazané scény a problikávání jakýchsi halucinací z minulosti. Pokud chcete doporučit film o pomstě za mrtvé, doporučuju Nemilosrdná spravedlnost - popřípadě Je těžké ho zabít, a nebo o hodně lepší film Mé druhé já. Tohle je spíše televizní béčko, než film do kina. 3 hvězdy za pár slušných akčních scén. Jsou to ale takové slabší 3. Kdyby na mě Jennifer Garner zamrkala těma smutnýma očkama, dokázala bych jí odpustit cokoliv na světě. Ben Affleck je totální debil, když podvádí něco tak roztomilého. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Když se Riley (Jennifer Garner) během soudu rozeběhne na tři podezřelé, tak od jednoho policisty dostane zásah taserem, po kterém spadne na zem. V dalším záběru ale padá k zemi znovu. (Duoscop)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Glock 19, Colt 1911 a revolver S&W.38. Dále útočná puška M4, AK 47, MP 5, UZI, MAC 10 a brokovnice UTAS. (K98)

Reklama

Reklama