Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, nerad to priznavam, je to skutocne hrozostrasne, ale mam rovnake hodnotenie ako tuna uzivatel Stoka, znamy z diskusii ako Kanal. Otvorene priznavam, ze medzi nami nic nie je a ani nebude a ze u mna je to picus. teda, pardon, mne to zase uslo, chcel som napisat za nase postoje, nazory a hodnoty sa diametralne lisia. Jo a k filmu : priemerna konzervacka, miestami dost plana, lebo vacsina casu sa odohra medzi kulisami. On balansuje medzi pubertou a dospelostou, ona je dominantna a cielavedoma pomaly az feminacistka - bieda, obycajni ludia maju zmysel zivota, ale co nepochopim, nepochopim snahu tocit taketo severske planoby - zmykacky ludskych vztahov a emocii - stale a za kazdu cenu : 45 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dude Lebowski vs. padesát stop vysoká žena, přičemž Bruce Lee nenápadně naznačuje, že přichází drak a velký šéf.. Dánské variaci Setha Greena kamarád ve filmu řekl, že nemá chodit do předem prohraných bitev. Co když je ale chce prohrát, aby nastal mír..? Až na dvě zboření čtvrté stěny po polapení ptáčka civilně pojatá vztahovka o způsobech dělení na vítěze a poražené a taky o tom, že šedivá je teorie submisivity a toxicky zelený strom života. Nějaké závěrečné ponaučení? Každý má, co si zasouloží.. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Asi to známe všichni, mnohdy i z vlastní zkušenosti, jak si ženská dokáže chlapa omotat kolem prstu. Takových vztahů je v běžném životě nepřeberné množství. Potom záleží jedině na tom, co všechno muž ženě dovolí. Christian Tafdrup rozvinul ve filmu Potvora dané téma až do krajnosti. Hlavní hrdinka Maria svého partnera Rasmuse totiž zpacifikovala natolik, že ztratil sám sebe. Ačkoliv si Rasmus vše uvědomoval a vnitřně ho to zžíralo, bylo už pozdě vzít zpátečku. (75%) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný film s dobře zvolenými hlavními herci. Asi jako všichni jsem čekal, co mu Marie provede jako první prasárnu, ale mezi ní a Rasmusem se nedělo nic extrémního. Její dominance spočívala v akumulaci nároků na partnera, který byl bambula a neměl svůj názor. Slušná ukázka ženského manipulativního a zlomyslného chování, kde není hrdina, jen obět'. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů a současného celkového rozpoložení mě nejvíc z celého festivalu Scandi 2018 nejvíce oslovila právě "Potvora" a rozhodně jsem neprohloupila.. "Potvora" zachycuje příběh jednoho vztahu.. Rasmus má celkem klasický staromládenecký život,do kterého mu nečekaně zasáhne kráska Maria.. Oba zahoří velkou vášní a možná lehce povrchní láskou.. Rasmus má vedle sebe kočku, kterou nedokáže moc zkrotit.. Maria si z Rasmusovi osobnosti ukrajuje zpočátku pomalých kouskách, později po velkých kusech.. Rasmus opojen láskou skáče tak, jak Maria píská.. Když počáteční zamilovanost opadá, nastává "a-ou" efekt a Rasmus se ve svém životě poněkud ztrácí a tak nějak neví, jestli to, o se mu děje v vztahu ještě normální nebo není.. "Potvora" je velmi vtipný a odlehčený příběh, který by před vstupem do nového vztahu měli vidět všichni muži.. A leckterá žena se v něm minimálně v jedné ze scén zaručeně pozná.. Trošku bych se vyhranila proti názvu "Potvora".. Ano, Maria je manipulativní ženská, která si jde ženskými zbraněmi tvrdě za svým cílem, ale Rasmus je tak trošku trouba, pokud se nedokáže včas ohradit a začít si hájit svou osobnost.. Každá mince má dvě strany.. "Potvora" je spíše než drama tragikomedií lehce extrémnějšího vztahu.. PS: Amanda Collin, která mě zaujala už ve filmu "Vzkaz v lahvi" je vážně nádherná.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama