Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Randyz 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto svéráznému profesorovi a tomuto smutněkrásnému filmu (díky @Radek99 za pěkné slovíčko) si opět člověk (aspoň na chvíli) připomene, že by si měl života více užívat a pokoušet se ho žít naplno a na nic nečekat... 🙂 Také se mi hodně líbila dějová linka o velmi silném přátelství... Ve výsledku na mě sice film působil celkem nerealisticky a na závěr dost prvoplánově ždímal emoce, ale užil jsem si ho, účel splnil a byl aspoň opět trošku jiný než ostatní filmy na podobné téma. ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Poslední semestr není žádné veledílo, ale také se tím být nesnaží. Je v něm něco patosu, trochu klišé, ale přesto je to velmi zábavný a pohodový snímek. Film o smrti trochu jinak a přesto jsme něco podobného už viděli. Nicméně jiná a civilní role Johnny Deppa, mu absolutně sedí. Depp si poslední léta nevybíral ty nejlepší scénáře, ale role Richarda mu byla opravdu šitá na míru. Poslední semestr utekl jako voda a najednou byl konec. Viděl jsem mnohem lepší snímky, ale tento se mi opravdu tak nějak líbil a to díky našemu starému Johnnymu. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, nic víc, nic míň. Johnny Depp je charismatickej herec, navíc konečně vypadal jako normální chlap, takže film bez problémů utáhl sám. Když se mu život profesůrka obrátil naruby, ze začátku mě ten jeho apatickej a zhovadilej postoj k životu bavil, no ke konci už trochu otravoval. Konec mně vůbec přišel zbytečně odfláklej, ale za podívání film určitě stojí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a dost netypická Deppova role v smutněkrásném filmu...sice už jindy a jinde tisíckrát viděné (a mnohdy formálně i obsahově ztvárněno výrazně lépe), dá se tu najít i pár vyslovených klišé, ale Deppovo herectví a charisma hodně zachrání... To komediální odlehčení těžkého tématu snímku rozhodně prospělo... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. A samozřejmě o to příjemnější je celkový zážitek, protože jsem čekal hodně, ale rozhodně ne povedenou komedii, ve které Johnny Depp v nádherné civilní roli trousí jednu luxusní hlášku za druhou. Neskutečně si ten film užívá, dokazuje, že hrát rozhodně nezapomněl a ačkoliv jde o film s vážným tématem, ta převažující komediální rovina tomu krásně sedne. Dramatická rovina funguje taktéž naprosto na jedničku a rozdělení do kapitol je také velmi sympatické. Stopáž je příjemná, akorát, ale klidně bych se na to vydržel koukat i déle. Jeden z nejlepších Johnnyho filmů vůbec. 90%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama