Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a dost netypická Deppova role v smutněkrásném filmu...sice už jindy a jinde tisíckrát viděné (a mnohdy formálně i obsahově ztvárněno výrazně lépe), dá se tu najít i pár vyslovených klišé, ale Deppovo herectví a charisma hodně zachrání... To komediální odlehčení těžkého tématu snímku rozhodně prospělo... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se snímek Poslední semestr po většinu času snaží tvářit jako komedie, tak v konečném vyznění se jedná o velice dojemný film, jehož středobodem je umírající univerzitní profesor v odzbrojujícím podání Johnnyho Deppa, který jen tak mezi řečí trousí zajímavé myšlenky o životě. Divácký zážitek umocňuje krásná hudba. (80%) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stokrát rozžvýkaná moudra v novém výplivu. 1)  Charismatický 55letý (!) Johnny Depp s jiskrou podává dobrý výkon, nicméně jalovost dialogů a celého scénáře nepřebije._____ 2)  Pobavilo mě, že v rámci snahy dohnat a prožít vše, co jen lze v krátkém zbývajícím životě, si profesor vyzkouší i homosexuální interakci s 26letým Devonem Terrellem (gay student Dean, dodavatel marihuany v rámci studijní skupiny)._____ 3)  Vtipný koment: splaty*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradične poňatý príbeh o umieraní. Najmä v kontexte hlavnej postavy, ktorej zaujímavosť bola ešte znásobená chameleónskym hereckým umením J. Deppa. Pravdepodobne keby hral postavu profesora Richarda niekto iný, tak by ma to tak nebavilo. A pozorný divák tu nájde aj veľa pekných myšlienok, ktoré tu plávajú kdesi na pozadí profesorových hlášok a dialógov. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. A samozřejmě o to příjemnější je celkový zážitek, protože jsem čekal hodně, ale rozhodně ne povedenou komedii, ve které Johnny Depp v nádherné civilní roli trousí jednu luxusní hlášku za druhou. Neskutečně si ten film užívá, dokazuje, že hrát rozhodně nezapomněl a ačkoliv jde o film s vážným tématem, ta převažující komediální rovina tomu krásně sedne. Dramatická rovina funguje taktéž naprosto na jedničku a rozdělení do kapitol je také velmi sympatické. Stopáž je příjemná, akorát, ale klidně bych se na to vydržel koukat i déle. Jeden z nejlepších Johnnyho filmů vůbec. 90%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama