Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Tomigun 

všechny recenze uživatele

Na podobné téma vznikla již řada filmů. Některé lepší jiné horší, ve svém pod-žánru je to tedy lepší průměr. Filmy tohoto ražení jsou specifické soustředěním pozornosti převážně na hlavní postavu, ostatní spíše dokreslují scénu a přihrávají na dialogy (monology). Autoři snímku si toho byli dobře vědomy a tak vsadili vše na jednu kartu "Johnny Depp". A vsadili zatraceně dobře, troufám si říct nejlépe jak mohli. Johnny tenhle film vytahuje z bahna průměru a zvedá co mu síly stačí. Jen škoda, že toto téma je již vytěženo a nic na tom nedokáže změnit ani Johnny. Ale pokud jste žádný film podobného ražení neviděli. Může se právě tento stát pro vás tím zásadním (přihoďte si pár procent navíc). Za mě 80% ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal popsat jedním slovem - umírání. Johnny Depp v roli profesora zjistí, že má rakovinu a zbývá mu rok života. Rozhodne se, že si bude chtít poslední dny užít. Zkouší teda různé věci, které nikdy neudělal a své poslední chvilky tráví se svou třídou a rodinou. Nevím co je smutnější - samotný příběh nebo fakt, že tenhle film má tak málo procent, je totiž skvělý. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, nic víc, nic míň. Johnny Depp je charismatickej herec, navíc konečně vypadal jako normální chlap, takže film bez problémů utáhl sám. Když se mu život profesůrka obrátil naruby, ze začátku mě ten jeho apatickej a zhovadilej postoj k životu bavil, no ke konci už trochu otravoval. Konec mně vůbec přišel zbytečně odfláklej, ale za podívání film určitě stojí. ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

Profesor je takový ten malý hezký film, který ale narozdíl od některých jiných malých hezkých filmů má geniální herecký výkon známého herce (v tomto případě Johnnyho Deppa). V jeho podání působí i ty opravdu smutné, beznadějné okamžiky s mírným nadhledem. A ty šíleně humorné zase jako zjevení z jiného světa. Obávám se jen, že tento film je tak málo známý, že bude dosti opomíjený, a to i přesto, že se jedná o jeden z lepších Johnnyho filmů za poslední léta. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Rozhodně skvělá kombinace komedie a vážného dramatu o smrti. Johnny Depp je v roli profesora, který se dozví, že má už jen asi půl roku života a rozhodne se, si ten zbytek nějak užít a nepromarnit ho. Příběh je to velmi smutný, ale ty komediální prvky jsou to co dělá tento film za mě tak skvělým a to hlavně první půli. Druhá půlka už je víc depresivní, protože se vše blíží ke konci. Celkově příběh není možná nejoriginálnější, ale to zpracování a hlavně charisma Deppa byly hlavními prvky proč jsem si ho tolik užil, i přesto, že nejde zrovna o typ filmu, na který se koukám zas tak často. 8.5/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama