Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Meev 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si prostě užil. Vychutnal každou jeho vteřinu, jak to jen šlo. Johnny Depp se do role absolutně potopil a já mu jeho místo ve filmu sežral i s navijákem. Rozdělení na kapitoly je ukrutně dobrý záměr a vydařil se. Film se tváří jako klasický snímek o nemoci, ale nic klasického to není. Je to jiné než ostatní filmy. Toto je krása. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stokrát rozžvýkaná moudra v novém výplivu. 1)  Charismatický 55letý (!) Johnny Depp s jiskrou podává dobrý výkon, nicméně jalovost dialogů a celého scénáře nepřebije._____ 2)  Pobavilo mě, že v rámci snahy dohnat a prožít vše, co jen lze v krátkém zbývajícím životě, si profesor vyzkouší i homosexuální interakci s 26letým Devonem Terrellem (gay student Dean, dodavatel marihuany v rámci studijní skupiny)._____ 3)  Vtipný koment: splaty*. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradične poňatý príbeh o umieraní. Najmä v kontexte hlavnej postavy, ktorej zaujímavosť bola ešte znásobená chameleónskym hereckým umením J. Deppa. Pravdepodobne keby hral postavu profesora Richarda niekto iný, tak by ma to tak nebavilo. A pozorný divák tu nájde aj veľa pekných myšlienok, ktoré tu plávajú kdesi na pozadí profesorových hlášok a dialógov. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film je silná agitka na to, aby sme zmenili svoje životy. Žiaľ, tvorcovia opomínajú fakt, že v realnom svete funguju nejaké zákony a pravidlá, ktoré si môžu dovoliť porušiť len ľudia ako Depp, ktorým už o nič neide. Je to ale podané veľmi vtipne, plynulo, v rozumnej stopáži s Deppom, ktorý to drží a baví sa. Bez neho by to bol len ďalší nudný blábol o živote, ktorý by nestál za pozornosť. 3 z 5 ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda je za Deppa, možná i kus té třetí :-). Potěšilo mě provedení snímku, komediální ladění. Takhle se na to dalo velmi dobře koukat. V několika směrech jde film proti zažitým trendům a to je dobře. Rozhodně má film co říct a není z těch ,co by vyšuměly hned po shlédnutí. Zároveň to ale není vyložený ždímač emocí. Depp to zahrál výborně. A myslím, že by měl ještě na mnohem víc, přál bych mu i sobě další pěkné role. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama