Reklama

Reklama

Po návratu z vězení Jake Blues s bratrem Elwoodem navštíví dům, v němž byli kdysi vychováni jeptiškami. Tady stojí před jasným rozhodnutím: na to, aby sehnali 5000 dolarů pro kostel, mají pouhých jedenáct dnů. Jake s bratrem Elwoodem se proto rozhodnou obnovit jejich bývalou bluesovou skupinu. Tím se kolotoč ztřeštěných akcí a honiček s poldy v patách teprve roztáčí. Jejich plány na získání peněz totiž neustále někdo narušuje, dvojice bratrů také na sebe poštve téměř každého… Příběh, který využívá hudební komedie ve spojení s žánrem akčního filmu, proslavily dvě velké honičky aut. V hlavních rolích zaujmou herecké hvězdy Dan Aykroyd, John Belushi a John Candy. Vedle skupiny The Blues Brothers Band tu nalezneme jako hosty známé osobnosti filmového světa (Steven Spielberg, John Lee Hocker, Twiggy, Frank Oz, Steve Lawrence a Paul Reubens). Na tento snímek navazuje volné pokračování Blues Brothers 2000. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Blues Brothers patří mezi můj nejoblíbenější muzikál. Je vtipný, originální a hudba je naprosto fenomenální. Film má délku tak akorát, není tam jediné hluché místo a od začátku do konce jsem se jenom smála. Dan Aykroyd s Johnem Belushim se předvedli v tom nejlepším. Ráda hodnotím trochu konkrétněji, takže bych dala 4,95:-) ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Spoustu písniček, automobilové honičky, výbuchy a fašisty, moc jsem toho na základě recenzí od filmu nečekal. Ke svému údivu jsem dostal něco víc: Vtipnou a vůbec ne hloupou zábavu, příběh který má hlavu a patu, pohodičku i energii. Doporučuju, neodejít mi kazeta do věčných lovišť i s videem, hned bych se na řádění bratrů Bluesových - těch s božím posláním - podíval znovu. Snad se zase někdy objeví v televizi. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jedinečný komediální muzikál následuje nerozhoditelné bratry Bluesovy při plnění jejich "božího poslání": dát dohromady dřívější kapelu. Při tom se mimovolně popasovávají s urputnou policií, vygumovanými nacisty, pomstychtivým "country bandem" či šílenou ex. Je to vtipné, hravé, stylové, doprovázené parádní muzikou a legendárními, velikášsky přepálenými automobilovými honičkami. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

je zvláštne, aký kult nasleduje tento film, aký je populárny a úspešný vzhľadom na to, ako scenár vôbec nefunguje. vyše dvoch hodín filmu má veľmi prostý a subtílny príbeh, veci sa tu dejú viac-menej náhodne, zápletka ako aj jej riešenie spadnú z neba, chabý dej sa derie napred naivne ako delová guľa - podobne, ako dravá muzika a ako ústredná dvojica, ktorá najprv koná a potom rozmýšľa. konflikty a zápletky, prekážky a antagonisti prichádzajú bez nejakého varovania, opodstatnenia a rovnako náhle a bez akejkoľvek kauzality sa všetko vyrieši (celá bizarná úloha carrie fischerovej, johna candyho...); a napriek tomu sa na to dobre pozerá. 40 % je muzika, 40 % veľkorozpočtové šialené autonaháňačky čerpajúce z tradície grotesiek a zvyšných 20 percent je príbeh/scenár. tiež je zaujímavé, ako nesúrodo pôsobí zmes žánrov a prvkov, ktoré sa tu spolu nachádzajú a koexistujú vedľa seba. šialená crazy komédia, muzikál, hudobný film, road movie, krimi, buddie movie... no asi práve tou naivitou, priamosťou a hlavne úprimnosťou sršiacou z muziky, z energetického blues si to získava srdcia ľudí - je to o slobode, elwood a jake idú za svojím cieľom, berú to ako misiu, poslanie od boha, a nič ich nezastaví - aby napokon pokojne išli zodpovedať sa za svoj prestupky do väzenia... film je, samozrejme, zaujímavý aj tým, koľko legiend americkej bluesovej scény sa tu ocitlo a malo svoje epizódne a cameo roličky. veľmi zaujímavý a svojský počin. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No jasně, Bratři Bluesovi. Vždyť já se nahrál těch videoher s nimi v hlavní roli. Vždyť kolikrát já slyšel ty typické tóny, u kterých se Vám právě Bratři Bluesovi vybaví. Když jsem ale shlédl film, netušil jsem, kolik lidí se na tom projektu vlastně podílelo. Legendy jako James Brown nebo Ray Charles z hudebního světa a neméně zajímavé legendy jako Frank Oz, Steven Spielberg nebo John Candy z filmového světa. A to říkám jenom to, co mě momentálně napadá. Nemluvím o té hromadě policejních aut, které tady režisér John Landis nechal roztřískat. Tak krásné a poctivé americké záběry jsem ve filmu totiž hodně dlouho neviděl. Je vidět, že film je osmdesátkový. Kdyby měl lepší příběh, možná bych dal i lepší hodnocení. Tady prostě jenom za tu poctivost a za geniálního ducha, kterým prochází celý tenhle nápad bratrů Bluesových. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, kdy Bluesmobil uhání ulicemi Chicaga rychlostí 115 mil za hodinu je reálná. Filmaři kvůli ní nechali vyklidit dva jízdní pruhy pro maximální rychlost 100 mil za hodinu. (Matty)
  • Když dva policisté sledují „historii“ Elwoodových dopravních přestupků, můžete si všimnout 116-ti pokut za nepovolené parkování a 56-ti za rychlou jízdu. (Matty)
  • Jeden nejmenovaný herec si to během natáčení filmu svištěl v Bluesmobilu rychlostí přibližně 160 kilometrů v hodině, pročež vzbudil nežádoucí pozornosti policistů a byl zadržen s neplatnou poznávací značkou (šlo o napodobeninu) a neplatným řidičským průkazem. (Matty)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Reklama

Reklama