Reklama

Reklama

Po návratu z vězení Jake Blues s bratrem Elwoodem navštíví dům, v němž byli kdysi vychováni jeptiškami. Tady stojí před jasným rozhodnutím: na to, aby sehnali 5000 dolarů pro kostel, mají pouhých jedenáct dnů. Jake s bratrem Elwoodem se proto rozhodnou obnovit jejich bývalou bluesovou skupinu. Tím se kolotoč ztřeštěných akcí a honiček s poldy v patách teprve roztáčí. Jejich plány na získání peněz totiž neustále někdo narušuje, dvojice bratrů také na sebe poštve téměř každého… Příběh, který využívá hudební komedie ve spojení s žánrem akčního filmu, proslavily dvě velké honičky aut. V hlavních rolích zaujmou herecké hvězdy Dan Aykroyd, John Belushi a John Candy. Vedle skupiny The Blues Brothers Band tu nalezneme jako hosty známé osobnosti filmového světa (Steven Spielberg, John Lee Hocker, Twiggy, Frank Oz, Steve Lawrence a Paul Reubens). Na tento snímek navazuje volné pokračování Blues Brothers 2000. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Spoustu písniček, automobilové honičky, výbuchy a fašisty, moc jsem toho na základě recenzí od filmu nečekal. Ke svému údivu jsem dostal něco víc: Vtipnou a vůbec ne hloupou zábavu, příběh který má hlavu a patu, pohodičku i energii. Doporučuju, neodejít mi kazeta do věčných lovišť i s videem, hned bych se na řádění bratrů Bluesových - těch s božím posláním - podíval znovu. Snad se zase někdy objeví v televizi. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tak, jak považuju Záměnu za sympatickou a i po letech velmi dobře fungující komedii, musím pro změnu konstatovat, že už po deseti minutách jsem u Blues Brothers cítil, že se Landisovou představou humoru a nadsázky v tomto případě jednoduše míjím. Nepřišlo mi to vtipné a především ten poměrně monotónní kolotoč honiček, automobilových srážek a výbuchů mi přišel pokud ne přímo hloupý, pak určitě ne chytrý. Česká komedie Trhák, kterou určitě nepovažuju za zářný příklad špičkového a chytrého filmu, mi v tomhle porovnání přijde jako majstrštyk pro intelektuály. Neseděl mi John Belushi, neseděl mi dabing u Dana Aykroyda, s rozpaky jsem přijímal jednoduchoučký, ba téměř neexistující příběh a scénář. Jediné, co mě oslovilo, byla hudba a v první půli jsem si říkal, že to vytáhne aspoň na 2*, ale poté, co se tam připletla country a film se přesunul do své závěrečné třetiny ve velké hale s koncertem pro policejní sbor a přítomné masy, už mě neoslovilo ani to. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Záchrana sirotčince z pera Johna Landise a Dana Aykroyda mě za srdce nechytla, proběhlo to jen tak napůl plynu, žánrový mix je hodně široký a po pravdě jen v té hudbě jsem našla zalíbení, tahle složka je parádní.. Bratři Bluesovi na cestě k vydělání peněz jsou místy zábavní, místy vtipní a musím otevřeně přiznat, že pro mě místy i nudní a délka snímku na mě byla příliš velké sousto.. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Príjemne kultová nadčasová "nakopávačka", ktorá má snahu dodať divákom správny drive a optimizmus - stačí dobrá muzika, zopár priateľov, dávka humoru a svet je hneď znesiteľnejšie miesto pre život. Niekedy takýto film pomôže, no niekedy, najmä ak vás zrovna bluesové rytmy neberú a zvučnými menami nabitý casting nedvíha zo stoličky, potom vás týchto 133 minút nefalšovanej cool zábavy môže aj nudiť.... moje odporúčanie je však jasné - dont worry, check it out, let's rock ;) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Další z řady starších snímků, které čeští TV vysílatelé dlouhá léta nevysílaly. Já ho viděl na Netflixu. O filmu jsem věděl pouze to, že ho natočil John Landis, že je kultovní a že obsahuje honičku s policií v obchoďáku. Dějově to není žádná extra třída, hudební čísla mě nechala chladným, potěšilo mi mnoho známých tváří v cameu. Aykroyd a John Belushi nosí černé Wayfarery od RB a stylové černé obleky s klobouky. Automobilové honičky jsou sice úsměvně přepálené, ale zábavné. Ovšem na to, že jde o komedii jsem se mockrát nezasmál. Aykroyd tady herecky vstupoval do první ligy, v které se bohužel neudržel moc dlouho. Filmu by prospělo, kdyby byl trochu zkrácen, ale rozhodně jsem se nenudil. 3* ()

Galerie (76)

Zajímavosti (36)

  • Publikum (resp. kompars) na závěrečný koncert bylo nalákáno skrze rozhlasovou reklamu. (Matty)
  • V čase 1:50:00 se rozjíždí červené auto s nacisty hned po průjezdu bratrů. V následném detailním záběru však vůz stojí a vyráží až na pokyn vůdce. (marcel5)
  • Ve filmu bylo 103 zničených aut. (TheSlezy)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Reklama

Reklama