Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (441)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejlepších Murphyho komedii. Hodně příjmenej příbeh i obsazení a pravděpodobně poprvý se tady Murphy předvádí v několika rolích, což následně začal hojně využívat i jinde, jako třeba v Zamilovaným profesorovi. Krom toho ve vedlejších rolích ještě účinkuje James Earl Jones a hlavně je tady super rolička Samuela L. Jacksona ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde jinde by měl vymydlený královský penis hledat svou královnu než v Queens.. Vyzubený Eddie Murphy a jeho atašé Arsenio Hall si sice střihnou dohromady osm rolí, ale zasévání monarchistického sémě určitě nevyčerpalo všechny možnosti konfrontace dvou rozdílných světů a romantická linka, ač měla být osou příběhu, příliš nefunguje. Frenetický tribal dance ovšem výtečný. Stejně jako ozbrojený lupič Samuel L. Jackson, který by sám sobě bez okolků odevzdal peněženku s nápisem: „Bad Mother Fucker“.. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Komedie s Eddiem Murphym z 80. letech jsou prostě klasika a většina současných komedií jim nesahá ani po kontníky. Velmi se mi líbí vtípky Johna Landise, jako je třeba obsazení milionářských bratrů ze Záměny do role homelesáků. V Záměně je Eddie odřel a tady je počastuje almužnou... :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Cesta do Ameriky je v rámci Murphyho hrané filmografie jedním z těch povedenějších kousků, přesto jsem si k filmu nenašel cestu ani po letech od jeho uvedení. Murphyho (a Hallova) obliba v latexových převlecích byla v Cestě do Ameriky ještě v plenkách a tudíž veskrze snesitelná (oproti pozdějším Klumpovým jde rozhodně o "poklad") - nicméně Randy Watson a reverend Brown se ve filmu nemuseli vůbec objevit. Dějově jde o vcelku jednoduchý příběh o osamostatnění se a vzdoru vůči svým kořenům, který je místy humorný, místy toporný - ale oproti některým pozdějším Murphyho filmům neurazí. Čas od času se ale s Akeemem a jeho lehce (více) otravným společníkem Semmim rád vydám na cestu do Ameriky (a Zamundy). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal rád debilné grimasy, idiotský smiech a vypleštený ksicht afroamerického blba Eddieho Murphyho. A čím ďalej mi je protivnejší. Jeho trapný humor mi je cudzí a filmy v ktorých hrá sa mi zdajú primitívne. Výnimkou je zopár snímkov zo začiatku jeho hereckej kariery. Nie sú to tiež žiadne umelecké skôsty, ale aspoň sa na to dá s vypnutým rozumom pozrieť. Jedným z takýchto znesilteľných titulov je aj komédia "Cesta do Ameriky", ktorú v roku 1988 zrežíroval John Landis. *** ()

Galerie (111)

Zajímavosti (25)

  • Režisér filmu John Landis uvedl, že jej tehdy horkokrevný Eddie Murphy (princ Akeem) během natáčení několikrát popadl pod krkem. (Mafyn)
  • Eddie Murphy i Arsenio Hall si ve filmu shodně střihli čtyřrole. Murphy: princ Akeem, Randy Watson, Saul, Clarence. Hall: Semmi, reverend Brown, Morris, ošklivá dívka. (Kulmon)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno