Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (198)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ti kluci jsou hrdinové o tom není sporu a vlastně jsem rád, že je Clint obsadil do svýho filmu a nevadilo mě, že jsou amatéři. Mě spíš vadil amatérský způsob vyprávění, prostřihy na vlak v době vyprávění děství a zbytečně dlouhá část evropského tripu a odflákluntá gradace klíčové události, film scénaristicky naprosto selhal i když měl námět jak hrom. Docela by mě zajímalo, co se stalo tomu islámskýmu zmrdovi, tipnul bych si, že buď už je na svobodě a užívá si socíálních dávek a nebo v krimu sleduje HBO, dopřává si masáže a rekrutuje spoluvězně na islám. Inu válka s terorismem v podání evropských vůdců je největší zoufalost a bezradnost v dějinách Evropy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle byla spíš rekonstrukce než hraný film, alespoň já jsem to tak vnímala. Vnořila jsem se mezi tu partu a procházela s nimi například s velkou nostalgií Benátky, fotila, obdivovala, akorát jsem celou dobu čekala na ten vlak. Pro mě je velkým plusem, že to "hráli" kluci, kteří si to prožili v reálu a tak jsem hodila za hlavu nějaké hodnocení kamery, heroické výkony protagonistů a podobně , ale hodnotila jsem to hlavně jako člověk, který ty kluky ze srdce obdivuje, protože si neprožili žádnou medovou chvilku, ale šlo tam o životy nejen jejich, ale mnoha jiných. A Spencer si prožil něco podobného ještě jednou, ale při jiné příležitosti dle toho, co se píše v zajímavostech. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Clinta Eastwooda už zrejme dobehol vek. Prečo si vybral námet ( rozhodne nie nenáročný ), ktorý zaberie asi pár minút a natiahne to na nudou bodajúcich minút 90. Pričom je to prepletené naozaj nezaujímavým zlepencom minulosti hlavných troch postáv. A čo je najhoršie, pán režisér to pojal tak amatérsky, až sa mi nechcelo veriť, že je pod tým podpísaný. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nekdy v roce 2015 tri americani na dovoleny premohli ve vlaku teroristu, ktery chtel zabijet civilisty. Neni pochyb o tom, ze jejich statecnost (plus dalsich 2 lidi) zachranila lidske zivoty, a pravem jsou nazyvani hrdiny - tenhle film ma byt pocta temto statecnym lidem. Format v podobe filmu naprosto selhal a byl to pro me jeden z nejnudnejsich filmu, ktery jsem kdy sledoval. Film je slozen ze 4 "sekci" - jak se poznali jako problemove deti, jak se pridali do armady a predevsim tomu nejstatecnejsimu se nedarilo, jak jedou na dovolenou a bavi se a nakonec ten zminovany utok. Prvni tri casti (ktere tvori 75 minut filmu) jsou naprosto zbytecna a nicim zajimava vata. Je to jako by nekdo natocil film o tom, jaky jsem mel den - ze jsem rano vstal a vycistil si zuby, tak se nasnidal, vysral a pak jel nakoupit atd.. to by naprosto nikoho nezajimalo a nebavilo a presne to je problem tohohle filmu. Pokud nejak vzdat hold, asi by byl lepsi nejaky dokument, ktery by byl kratsi a byl by i o tom, kdo je pachatel, co se delo potom atd. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovské zklamání! Čekala jsem vlnu emocí a napětí, ale nic z toho nepřišlo. Ve filmu si zahráli skuteční hrdinové útoku ve vlaku a nejsem si jistá jestli to byl pro film dobrý nápad, spíše mu to škodí. Z celého filmu jsem měla pocit, že Clint neměl při natáčení hlavní slovo, ale držel se toho, co mu říkali protagonisté hlavních rolí a to možná bylo špatně. Kdyby si Clint něco udělal podle sebe, bylo by to hned znát a třeba by byl snímek lepší, ale takhle je výsledek strašný. Nejhorší film od Eastwooda, jaký jsem viděla. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Približne osem týždňov po útoku na vlak Thalys bol Spencer Stone bodnutý niekoľkokrát do zadnej časti Jamesom Tranom mimo centrálneho nočného klubu v Sacramente. Stone utrpel poškodenie pľúc, pečene a srdca a musel sa podrobiť núdzovej operácii. V roku 2017 bol Tran uznaný vinným z pokusu o vraždu a odsúdený na 9 rokov za mrežami. (WalterIK7)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama