Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (198)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že kdyby to Eastwood natočil jako celovečerní dokument, byla by to trefa do černého. Takto zvolená struktura docela pokulhává, ale zas bych Paříž 15:17 nijak nezatracoval, Eastwoodova režie je velmi zručná a film baví i ve scénách, kde se až moc věnuje seznamování s postavami a jejich následnými toulkami po Evropě. Ta kritická scéna, kterou každý očekává, se stane bez větší gradace a uteče strašně rychle, takže chápu frustraci velké části diváctva. Proti obsazení reálných osob nic nemám, podle mě to byla volba rozumná a borci se toho zhostili vcelku v pohodě. A ten idealizovaný americký patriotizmus umí Clint vždycky slušně zaobalit, takže z filmu nikterak neřve. Třeba taková plápolající americká vlajka na konci chváleného Zachraňte vojína Ryana za zvuků doznívající skladby Johna Williamse je daleko horší patos. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pohodový film na jedno pozretie, ale od Clinta by som čakal viac. To, že tu hrajú týpci čo to prežili je fajn, ale väčšine je to asi jedno a na samotný film to nemá skoro žiadny dopad. Keby to boli povedzme moji kamoši tak je to iné, lenže týchto týpkov dokopy nikto nepozná. No a čo sa týka samotného filmu, tak je to životopisný dráma, ktorá na plátne vlastne ani nemá čím strhnúť, kedže finále trvá skutočne iba chvíľočku. Ale akože, zas klobúk dolu pred tými chalanmi. 65% - 3* ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Clint to režíruje tak svojsky. Spočiatku možno budete hromžiť, prečo toto a hento, ale v konečnom dôsledku si uvedomíte, že natočiť celovečerný film len o útoku vo vlaku tak ako sa stal bolo nemyslitelné. Pokial by tam nehral Neeson, vtedy sa to dá. Rozhodne je to ale pozeratelné, gradujúce a vôbec mi nevadilo, že chalankovia sú skutoční hrdinovia a nie herci. Aspoň to bolo prirodzené. A veď ani nemali čo hrať, takže v pohode. Terorizmus je zlo a my sme počernejším vymeteným bradáčom otvorili dvere. Tak teraz sa nečudujme. 3 z 5 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Clinte zabal to už fakt senilníš. Jako herec bourák, jako režisér nic moc a ty poslední počiny budiž důkazem. Sully no jakž takž, American Sniper propagandistická sračka. Tohle je pro změnu nudná sračka kde se celej film kecá, cestuje a konec je jakože drama. Pokus o realismus nevyšel. Nudné, unylé... Clinte fakt už ser na to.15% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dokumentární look, který koresponduje s volbou obsadit do hlavních rolí skutečnou trojici hrdinů, působí sice zajímavě a byť se jedná o příběh bezesporu zajímavý, nejsem si úplně jistý, jestli bylo nutné o něm v takovéto podobě natočit celý film. I když jsou kluci celkem sympaťáci, jejich dětství je ohraná nuda, následná cesta po Evropě taky úplně neohromí, navíc to kazí občasné náboženské kydy, a to zásadní se odehraje až v posledních, i když nutno podotknout vcelku adrenalinových, 15 minutách. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Približne osem týždňov po útoku na vlak Thalys bol Spencer Stone bodnutý niekoľkokrát do zadnej časti Jamesom Tranom mimo centrálneho nočného klubu v Sacramente. Stone utrpel poškodenie pľúc, pečene a srdca a musel sa podrobiť núdzovej operácii. V roku 2017 bol Tran uznaný vinným z pokusu o vraždu a odsúdený na 9 rokov za mrežami. (WalterIK7)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama