Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (82)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podívá-li se člověk na základní příběhovou kostru filmu a konstelaci postav, nenabízí Rozbitý robot Ron nic nového, nicméně ona "kostra" je obalena v líbivém a nadmíru aktuálním obalu, který z filmu činí trefnou a humornou záležitost. Během stominutové stopáže jsem se neskutečně bavil, zároveň jsem se ale nechal i dojmout. Poučná linie poukazující na nebezpečnou závislost na technologiích, jdoucí ruku v ruce s rostoucí komunikační propastí, mě rovněž nenechala chladným. O největší porci zábavy se vedle "defektního" Rona postaraly samozřejmě babča Donka s kozou Martinou, které mi solidně procvičily bránici. Milá a nenásilná prezentace všech možných úskalí v rámci generace Z. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Áno, ďalší animák podľa šablóny, kde viete jednotlivé story beats predpovedať skoro na minútu presne. Ale je naozaj roztomilý, a aj keď komentuje svet sociálnych sietí príliš na prvú dobrú, hodnotu priateľstva budovaného na skutočných zážitkoch a konfliktoch to detskému divákovi predáva skvele. Náš syn (4 r.) si počvachtal! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

robot Ron je kombinací tictacu a Baymaxe z Velké šestky a samotný film není zas tak originální,nicméně svoje poselství předává nenásilnou a zábavnou formou,takže bavit se budou děti i rodiče.Navíc ta zpráva je v dnešní době smysluplná a i kdyby ukázala jen pár dětem,že život není jen on-line ,netočí se jen kolem lajků a přátele je lepší mít živé a ne jen digitální,bylo by to super.A to samé platí i o rodičích...70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že so všetkým ako sa svet neustále mení a posúva dopredu je pre mňa "Ron´s Gone Wrong" skutočne veľmi dobrým filmom pre celú rodinu. Je to originálne? Nie. Ale má to veľmi dobré myšlienky, ktoré na konci podľa mňa pochopí úplne každý. A najmä sú zachytené spôsobom, ktorý dokáže nás ako divákov vtiahnuť do deja. Istým spôsobom som zhodnotil, že film nielen dobre zachytil vzťah medzi Barneym a Ronom, ale dobre spracoval aj ostatné postavy. Ako Savannah, ktorej mi v jednom momente bolo úprimne ľúto. A najmä sa to neustále viac a viac budovalo. A kvalitne to ukazuje, že tieto roboty neboli skutočne tým najlepším priateľom. Môžu o nás vedieť všetko, no v realite so svojim algoritmom nemajú šancu pochopiť, čo je to skutočné priateľstvo. Je to síce úplne jasný odkaz na to, ako veľa času trávime dnes na sociálnych sieťach a ako nás viac zaujíma to, ako nás vidia iní, než to kto vlastne sme. A nemáme problém sa vykašľať na svojich priateľov a blízkych, keď sa nám to hodí. Máme totiž v sebe to večné sebectvo a nekonečnú závisť. Takže film kvalitne adresuje svoju myšlienku a pôsobí veľmi úprimne. Páči sa mi ako Barney učí Rona ako sa stať jeho priateľom a ako sa neustále jeho "nástenka" vyvíja. A keď zabudneme na to, že v prvom rade myslíme na seba, možno ešte dokážeme svet zmeniť k lepšiemu. Nič iné v tom nie je. Skvelý film pre celú rodinu. Okrem toho s vynikajúcimi animáciami. Hodnotenie: A- ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia samotní dávajú príbehu veľkú váhu. Po celú dobu stopáže nachádzame odkazy na fenomény popkultúrnej scény, a to ako klasické, tak moderné. Film ale zároveň citlivým spôsobom otvára problémy súčasných tínedžerov, ktoré pochádzajú prevažne zo sebaprezentácie na sociálnych sieťach a mladším divákom ich podáva poučne, ale neurážlivo. Dospelejšiemu publiku ponúka cestu k alternatívnemu riešeniu problémov ich detí. Postavy pôsobia vierohodne, chýbajú im ale vizuálne charakterové vlastnosti, pôsobia mdlo a do počtu. Oválny dizajn robota, na ktorom má dieťa sledovať a natáčať videá, by v reáli tiež tak neobstál. Vtipy ale film priam sršia. Tvorcovia sa neboja otvoriť akúkoľvek kontroverznú tému, ktorú v každej scéne podávajú s eleganciou, ktorá nikoho neurazí. Rozbitý robot Ron v rámci animákov prevrat nespôsobí. Je ale príjemnou záležitosťou, ktorá otváraním intímnych tém ľahko zasiahne detských i dospelých divákov. (27.5.2022) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Debutový počin štúdia Locksmith Animation. (belinko)
  • Vo filme vidíme niekoľko B-Botov ako Stormtrooper či Darth Vader zo Star Wars, tak isto Iron Man, Black Panther a Captain Marvel od Marvelu. 20th Century Studio, Lucastfilm a Marvel Entertainment patria pod Walt Disney, ktorý distribuoval tento snímok. (belinko)
  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)

Reklama

Reklama