Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná komedie o sázce mezi boháči ,kdy úspěšného muže díky nastrčeným drogám svrhnou na dno a člověka z ulice dosadí na jeho místo. Samozřejmě dotyčný pánové to nenchají jen tak a zjištujou ,že tu šlo jen o sázku. A tak se posléze spojí a vymyslí plán jak jim to vrátit na pomerančové štávě. Pomáhá jim k tomu prostitutka a komorník. Skvélá komedie ,kterak nápalit boháče. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná perla mezi komediemi. Plná zábavných figurek, gagů a situací, z nichž je vystaven originální příběh o jedné podivné sázce, jednom neobvyklém podrazu a jedné pokusné záměně míst. Aykroyd typově bez chyby, Murphy v nejlepší formě, Elliot naprosto dokonalý a Jamie Lee okouzlující. Jeden z filmů, ke kterým se rád a pravidelně vracím. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Snobské prostředí, které se střetávalo s prostředím ulice byl dobrý nápad. Námět filmu se velice podobal Higinsově a Pickeringově sázce v muzikálu My Fair Lady (1964). Eddie Murphy se nám ukázal v druhé polovině filmu takřka jako normální chlap, ještě jsem neviděl film ve kterém by nehrál komedianta nebo zarmouceného chlápka až v tomto filmu, a docela se to k němu hodilo. Aykroyda sem vlastně také pořádně neviděl jen v Krotitelých duchů, a tak se mi nemůžete divit, že dávám 4*, když sem na to nebyl připravenej, a tak sem překvapenej. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to. Některé fóry byly vynikající, jiné už méně. Režie ničím neoslní, zato obsazení je povedené. Navíc Jamie Lee v nejlepších letech a nejméně oblečená... Všehovšudy je to na poctivé tři hvězdy, nicméně v porovnání s dnešními "komediemi" je tento film hotový skvost a zaslouží si čtyři jak vyšité. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Randolph Duke má na své straně pracovny obraz Ronalda Reagana, zatímco Mortimer obraz Richarda Nixona. (Kulmon)
  • Když Valentine honí Winthorpa z vánoční párty chytne muže v kostýmu Santa Clause. Je to Mike Strug, televizní reportér, který je stále aktivní ve městě Philadelphia. (don corleone)
  • První volbou na roli Mortimera Duka byl Ray Milland. (don corleone)

Reklama

Reklama