Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Běžní smrtelníci mají na hraní všemožné hlodavce, rozmarným boháčům Randolphu a Mortimerovi poslouží jako laboratorní myšky pro výzkum dva chlapíci- těžkotonážní poctivec z dobré rodiny a notorický flákač z ulice, kterým prohodí role, domy a životy. Váží více genetika, nebo prostředí? Odvěké dilema sice Záměna nerozsoudí, ale zato tu je neodolatelný Ralph Bellamy, který s přehledem přehraje Eddieho Murphyho, krotitele Ackroyda i děsivou Jamie Lee Curtis. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Tahle 80. léta na současnost nestačí, nemůžu si pomoct. Všechno je jaksi zpomalený a infantilní, dialogy železně kostrbatý a lecjaký scénky mi dokonce připomínaly naše marný etudy z dramaťáku. Co se potom toho rasistickýho podtextu týče, ňáko se mi nedaří sebe samotnýho přesvědčit o tom, že byl v zásadě neškodnej - protože pokud mělo ve skutečnosti jít o protirasistický gesto, šikovnější "kampaň" najdete i v těch nejlacinějších TV spotech. --- Nicméně abych jen nekritizoval: orchestrální hudba plus, mužatčiny vnady plus a pak... no, pár neupocených vtípků by se tam taky našlo. Pár. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Žádné přehrávané grimasy, žádné výbuchy vtipu, ale příjemně plynoucí inteligentní komedie s jednoduchou, ale nosnou zápletkou a výbornými herci (obzvlášt Eddie Murphyho bych tu nečekal). Krom ústřední dvojky stojí za zmínku rovněž velmi sexy Jamie Lee Curtis a elegán ze staré školy Denholm Elliott. 85%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná perla mezi komediemi. Plná zábavných figurek, gagů a situací, z nichž je vystaven originální příběh o jedné podivné sázce, jednom neobvyklém podrazu a jedné pokusné záměně míst. Aykroyd typově bez chyby, Murphy v nejlepší formě, Elliot naprosto dokonalý a Jamie Lee okouzlující. Jeden z filmů, ke kterým se rád a pravidelně vracím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Záměnu jsem měl hrozně rád už od mala, nejen tedy pro tu záplavu nahých prsou (v pozdějších devadesátých a nultých letech v podobně laděné komedii už na něco podobného prostě nenarazíte). Nikdy předtím mi ale nepřišlo, že je tak procentuálně půlku ten film hrozně nudný. Trochu se to rozjede nástupem výborné Jamie Lee a to nejzábavnější se odehraje až v závěrečné půlhodince ve vlaku. Možná škoda, ale některé film věkem (svým nebo diváků) prostě ztrácejí. Tohle je jeden z nich. Musím ale uznat, že jako sociální kritika (byť idealistická) je to fajn a z těch namyšlených šulinů, včetně Arkroyda, se mi fakt zvedal kufr. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Don Ameche je silně věřící a víra mu nedovoluje mluvit sprostě. Měl velký problém se scénou na konci filmu, kdy má zařvat "Fuck him!", proto se scéna musela natočit na jeden záběr. Ten byl ochotný postoupit. (don corleone)
  • První film Jamese Eckhouse, známého zejména ze seriálu Beverly Hills 902 10. (Kulmon)
  • Pánský klub je ve skutečnosti Curtisův institut hudby. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno