Reklama

Reklama

Trhlina

Trailer 2

Igor, nezaměstnaný vysokoškolák, se v rámci absolventské praxe dostane do pracovní čety, která vyklízí budovu bývalé psychiatrie. Zde náhodou objeví záznamy Waltera Fischera, jednoho z pacientů, který před sedmdesáti lety záhadně zmizel v pohoří Tribeč. Když se po dvou měsících stejně záhadně objevil, byl dezorientovaný, na celém těle měl nevysvětlitelná zranění a nedokázal popsat, co se mu stalo a kde poslední týdny strávil. Ač byl dlouhodobě hospitalizován, již nikdy se nezotavil. Když se Igor pustí do pátrání po podrobnostech Fischerova příběhu, zjistí, že tento případ vůbec nebyl ojedinělý. Záznamy o lidech, kteří se v Tribeči ztratili, sahají až daleko do minulosti. K mnoha z nich ale došlo relativně nedávno. Proto se Igor spolu se svou přítelkyní Miou, milovníkem konspiračních teorií Andrejem a tvrdým skeptikem Davidem vydává do tribečských lesů zjistit, jaká je pravda. Pátrání, které zpočátku působí jako nevinná zábava nesourodé skupinky, však končí tragicky… (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (478)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je slabší ale kolem půlky se z toho vyklube solidní mysteriózní thriller s hororovými prvky. Řemeslně je to na výborné úrovni. Párkrát byla i husí kůže. Herecké výkony neurazí právě naopak Tomáš Maštalíř předvedl výborný výkon. V Česku si o něčem podobném můžeme jen zdát. Od Bebjaka si seženu další filmy. Silnejší 4*. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela prima překvápko.. Ze začátku to sice moc šustí papírem a celkově to rámování s uneseným spisovatelem se ukázalo jako naprosto zbytečné, ale od chvíle kdy se na scéně objeví postava Davida fackující sarkasmem svého neúnavného oponenta Andreje, začíná být film poměrně zábavný.. Samotné psycho v lese je zvládnuté vlastně lépe než většina podobně laděných pokusů které v posledních letech platformy jako Netflix chrlí jako na běžícím páse.... Jako odpočinkovka OK ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Peter Bebjak mě dokáže nadchnout, ale i rozladit. Mám to s ním zatím tak, že seriály a pohádku nadšeně chválím, až se hory zelenají, a Čiaru s Trhlinou ne. Ale to nevadí. Tento pán je jedním z mála slovenských režisérů, u kterého si jsem jistá, že jeho velká chvíle ještě přijde. Dvě hvězdy za pokus a za trio Maštalír, Šalacha, Loj. Šikovní! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Neúspěšný pokus o mysteriózní horor, jak ho nejlépe umí a primárně dělají hollywooďané. Neatraktivní postavy (v jakémkoliv smyslu slova), zdlouhavá a nezajímavá expozice, nevydařený pokus o již tak ohrané fígle ve vytváření napětí při toulkách lesem. Bebjak je dobrý rejža, postavama i příběhem výrazně komplexnější a hlubší Čiara byla super. Tenhle typ žánrovky ale evidentně vyžaduje jiný typ talentu, a nejspíš i lépe zadaptovaný scénář, který zde zavání odfláknutou komerční rychlokvaškou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavě se rozvíjející a postupně vysvětlované mystérium temného lesa v Tribeči bylo fajn a jakmile se začalo výletovat, bylo ještě líp. Třeba bludičky či osamocené dítě v lese byly až strašidelné majstrštyky. Se závěrem si ale tvůrci evidentně moc nevěděli rady, SPOILER: multidimenzionální výstřik bych si přece jen představoval jinak než jen jako obyčejnou jízdu na tripu z laciného televizního filmu, a tím laciným nemyslím kritiku malého rozpočtu.  Herecky pak vcelku snesitelný průměr až lehčí podprůměr, nic co by se nedalo čekat. Suma sumárum, nebýt završení, možná bych se naodpouštěl až ke čtyřem hvězdám. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • V závere filmu (1 h 30 min) ukazuje Igor (Matej Marušín) Mii (Mary Bartalos) nový príspevok na blogu, ktorý by však nemohol bez pripojenia na internet vidieť. Predtým však bolo povedané, že k dispozícii nie je GPS ani signál. (emdvojka)
  • V knihe sa uvádza, že cesta zo Zlatých Moraviec do Nitry je cesta smrti. Z knihy nie je jasné, v akom čase sa príbeh odohrával, ale v súčastnosti už táto cesta nie je taká nebezpečná, pretože existuje rýchlostná cesta PR1BINA, na ktorú sa presunula väčšina premávky. Otvorená bola v roku 2011. (Milsa)

Související novinky

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno