Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Až takhle Marek Najbrt od Mistrů klesl? Celovečerní reklama na boty s kýblem sprostých nadávek? A to je všechno? Tohle se ani jako film nedá hodnotit a kdekterý Troškův Kameńák tomuhle dílu dá v pohodě na prdel kdykoliv a kdekoliv. Kdybych to měl hodnotit jako film, musím se ptát po kameře, po střihu nebo dramaturgii, scénáři, zvratech a vrcholech. Jakože fakt má být zvrat, že republika je rozprodaná Rusům? Nu, když si vybavím německé a rakouské majitele novin a časopisů, německé majitele škodovky, francouzské majitele našich již rozprodaných a zbouraných cukrovarů nebo francouzské majitele vodních zdrojů, fakt mne tohle má posadit na zadek? A proč je zpočátku Blaník představen jako strašný a neotesaný buran s havajskou košilí, který vyhodí i mistra etikety Špačka (mimochodem, jediný slušný herecký výkon, tedy ještě Kalousek docela slušně hrál, jak ho jinak nemám moc rád), a najednou nosí kravatu a sako, a my nevíme proč, když je nosit nechtěl? Proč ten fetišismus bot? Fakt netuším, kdo s mozkem v hlavě do téhle studentské hříčky dal prachy a proč. Podobné umění je důvodem, proč je pořád Zeman na Hradě a Babiš vítěz voleb, vy burani. Za mých mladých let se podobným filmům říkalo politická agitka, a podle toho byly taky tenkrát "oblíbené". ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Já tady kradu stát a vy na mně takhle? '' - Lobista Tonda Blaník je dnes už legenda a Marku Danielovi prý na ulici říkají - hele Blaník !!! Kdo ho zná z TV stream, nemohl být dnešním filmem překvapen. Mně překvapilo, že si ČT lajznula vzhledem k množství sprostých slov tohle dávat před desátou... V každém z dílů Blaníka je pár hluchých míst a pár dobrých vtipů, většinou reagujících na aktuální politické téma. Tak je to i zde. Bohužel, prezidenta už známe (bohužel protože je jím zase hulvát Myloš s ansámblem hradních strašidel) a tak je to s tou aktuálností tématu krapet na hraně. Naštěstí většina národa volby intenzívně prožívala a tak lecos utkvělo v hlavách z předvolebních klání, diskusních pořadů i volebních kol. Je škoda, že Prezident Blaník nešel dříve, nebo dokonce během voleb ! :-). I když se u Tondových hlášek a telefonátů s tím či oním zavřeným lobistou či vlivným politikem smějeme, je to smích značně zoufalý. Smějeme se totiž vlastní politické kultuře a není to nic čím bychom se mohli chlubit... A jelikož ryba smrdí od hlavy, můžeme začít od Hradu... Děs, běs. Bohužel mám dojem, že Blaník funguje v kratším formátu a tohle bylo skoro až moc dlouhé. I tak se ale jedná o hodně solidní průměr, takže já dávám za 3 klíče. * * * ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial je super, takze jsem se na film hodne tesil, ale nakonec spis zklamani. Prvni pulka filmu je presne v duchu serialu, sice tu je i nejakej ten pribeh, ale je to perfektne naroubovany na aktualni politicky temata, je tu spousta znamejch politiku, nektery si pro sebe urvali i par vet, Daniel jako vzdy uzasnej, Dalecký a Třešňáková take, jako vzdy, fajn, i kdyz tentokrat jsou jeste krapet vic ve stinu Daniela. No a je to proste zabava od zacatku az zhruba do ty poloviny filmu. Bohuzel ve druhy se upusti od parodovani a pruzeni politiku a zacne se jet vlastni pribeh, kterej byl pro me misty zmatenej, misty lehce nudnej, ale hlavne uz bohuzel pouze minimalne vtipnej. Skoda, kdyby tvurci udrzeli latku nasazenou prvni pulkou filmu az do konce, byl bych naprosto spokojenej, takhle jen lepsi 3*, sice to nastesti neni jen dil serialu natazenej na filmovou stopaz, ale na serial to bohuzel nema. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přestože se pár vtípků skutečně vydařilo a já se upřímně zasmál, tak jsem měl s celým tímto počinem několik problémů. Seriálem jsem doposud nepolíbený, takže jsem skočil do vod zcela neznámých. A jak už to tak v neznámých vodách bývá, dlouhou chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na teplotu vody. Na co jsem si nezvykl za celou stopáž byli tři hlavní vodní obyvatelé. Neskutečně nesympatické trio neherců, ze kterého se mi zvedal můj odborný žaludek. Taktéž mě obtěžovalo, že byl snímek pojatý formou krátkých scének, které se zoufale snažily útočit na bránici. Chyběl tomu celistvý děj a nějaký nosný děj. Jednu hvězdu za pražskou kavárnu a druhou za čínskou delegaci. Myslím, že byl v rukou tvůrců podstatně větší potenciál. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já fakt mám původní web seriál rád, opravdu, ale film působí tak o tři třídy méně kvalitní a je dokonale zapomenutelný, což pro mě osobně dosvědčuje fakt, že jsem ho viděl hned tehdy, když měl web premiéru, což je už pár měsíců a přesto to hodnotím a komentuju až teď a to více méně náhodou. Pár povedených humorů s reálnými politiky nezachrání nevtip, nevhodnost prvků, které se hodí na krátkometrážním poli (aneb osm minut roztřesené kamery je fakt něco jiného, než minut devadesát) a hlavně tu selhává snaha o přesah. Škoda, Blaníkovo síla byla vždycky v satiře, ne v moralitě. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama