Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Blaníkovu kancelář nemám tolik nakoukanou, ale z těch málo dílů co jsem viděl člověk hned pochopí, v jakém tempu se asi bude držet i výsledný film. Rozhodně je pravda, že Prezident Blaník je devadesáti minutovým slepencem epizod první série, které sice tak nějak spojuje příběh prezidentských voleb, ale já byl s oním mixem random gagů nebo spíše povětšinou satiristicky převzatých reálných skandálů, poměrně spokojený a často jsem se i nahlas smál. Překvapuje mě totální opovržení v recenzích, tohle je pro mě po dlouhé době český film, který mě nalákal do kina a který mě bavil po celou dobu. A navíc mě bavil víc než sedmiminutové díly. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Blaník jako celovečerní film to má těžké. Asi kanceláři Blaník tento formát tak trochu nesluší. I když humor je dobrý. Celkově by to bylo na 3 hvězdy, ale přimhouřil jsem oko, možná obě. Zajímalo by mne do jaké míry kandidáti spolupracovali a jak byl Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš vybrán k hrání? Chtěl bych vidět alternativní konec. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vy jste kadil? Ne byl jsem se vysrat! Ale my ještě nemůžeme volit, ještě nám nebylo 18. Tak proč do prdele vypadáte tak dospěle?! Do píče kokote! Tak palec nahoru ČT, že se nebála tuhle smršť vulgarit nasadit v hlavním večerním vysílacím čase. Jinak opravdu spíš změt různých skečů a hrubozrnýho humoru bez nějakýho souvislýho příběhu jak se dalo čekal, ale líbilo se mi, že je natřeli úplně všechny hlavně dva největší kašpary Horáčka s Drahošem i ten Havel byl dobře zparodovanej. Pravda a láska zvítězí na lží a nenávistí čuráci!70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

České filmy nemám vůbec v lásce. Většinou se jedná o zbytečné a infantilní "slátaniny", jejichž sledováním ve velkém počtu umírají buňky mozkové. Avšak občas se v záplavě tohoto filmového hnoje objeví i skvělý počin, který mohu s klidným svědomím doporučit. Prezident Blaník mezi tyto počiny právem patří, jelikož se jedná o skvěle vybroušenou satiru, kterou pozná a pochopí každý, kdo se, byť jen okrajově zajímá o politické dění v naší zemi. Rovněž potěší i interakce s některými politiky či prezidentskými kandidáty. Skvělá práce! „MILOŠE DO KOŠE!“ ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

První třetina, kdy Tonda Blaník kandiduje na prezidenta, naprosto senzační; druhá třetina dost divná a slabá, aby to závěrečná třetí třetina, když už se odkryjou všechny karty, vytáhla zpět do pater skvělý zábavy. Já se zasmál, pobavil se, to u komedie považuju za podstatný. U politický satiry obzvlášť. Jistě, film moc nefunguje jako film, to je vidět - vznikal narychlo a aktuálně reagoval, takže to ani jinak nešlo. Hodně problematická je i aktuálnost/nadčasovost Prezidenta Blaníka, protože už při premiéře v únoru byly některé říjnové volební vtipy ("lithium do každý rodiny" nebo babišovská pusa Prchalovi, resp. Blaníkova Žížalovi) dost passé. Jinak je to ale starý dobrý Tonda Blaník, jeden až dva díly seriálu roztažené jako celovečerák. Což je fajn - vždy mi vadilo, že kraťoučký díl má sedm osm minut a hotovo. Sice to znamená, že úroveň vtipů trochu kolísá, ale povětšinou jde o klasického Najbrtova Blaníka. Docela mě mrzelo, že Václav Havel zasáhl a Blaník nedotáhl svůj životní plán k dokonalosti... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Při brněnské slavnostní premiéře bylo jako občerstvení pro diváky připraveno na 350 panáků Becherovky. (KoudyTheAlko)

Reklama

Reklama