Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (405)

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!! Sorry ale nie, toto bolo príliš. Pochopil som to správne, že celý čas šlo o psychopatického stalkera, ktorý žil ako bezdomovec kúsok od domu svojej platonickej lásky (ktorá ani nevie, že existuje) a teda celý film sa odohrával na ploche pár metrov štvorcových? Na ostrove sa tým pádom odohráva iba krátka scénka pred úvodnými titulkami? Resp. odohráva sa v hlave hlavnej postavy, ktorá si les predstavuje ako ostrov? A čo tá mŕtvola preboha??? Akože soráč, ale toto vážne išlo úplne mimo mňa. V jednotlivostiach je to občas až pozoruhodné, režiséri odviedli dobrú poetickú prácu a Daniel Radliffe, nech si kto hovorí čo chce, dole klobúk za to, že to vzal. Ale ako celok je to taká nálož WTF, až som bol znechutený a rozčarovaný. Také drobnosti, ako že mobil má baterku, ktorá vydrží milión rokov bez nabitia (alebo Hankovo zázračne oholenú bradu a nehnijúcu mŕtvolu), tvorcovia neriešia, čo je svojím spôsobom úžasné. Pravdepodobne jedna z najabsurdnejších filmových zápletiek, s akou som sa za celý svoj život stretol. Ale to je asi tak všetko. Vtipné to nie je, ale nie je to ani dráma a postavy sú dosť nepríjemné. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Švýcarák odmieta škatuľky. Začína ako fekálna...pardon plynatá čierna komédia a končí ako...k tomu sa ešte dostanem. Film o dvoch postavách, v rámci ktorých jedna plní funkciu nepopísaného papieru. Skvelý koncept, ktorý prináša humor ruka v ruke so zamyslením sa. Musím uznať, že erekcia asi nebola nikdy tak vtipná ako práve tu. Postupne sa papier zapisuje a vznikne tak kniha plná zážitkov, dojmov a obáv. Vybudujete si ani nie tak vzťah k postavám, ale vzťah k tomu, čo chcú dosiahnuť. A keď sa im to...tak vás to proste...Zvláštne dojemný film, ktorý môžem odporučiť každému, kto rád raz za čas vyskočí zo svojej komfortnej diváckej škatuľky. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Manny, jestlis neviděl Jurský park, tak víš o životě pěkný hovno." ________ Film, který vás prvním prdem rozesměje, a posledním prdem rozpláče. Nekecám, doposud nikdy jsem neviděl něco tak nekorektně upřímnýho a přitom tak imaginativně magickýho. Zcela bezkonkurenčně nejlepší existenciální feel-good tragikomedie/filozofický buddy-movie/oslava kamarádství co jsem kdy viděl s fekálním humorem, zápletkou a kreativní spontaneitou tak absurdní, že je originální až za hrob (doslova!). Ústřední duo Paul Dano & Daniel Radcliffe jsou bezpochyby nejcharismatičtější filmová dvojka co kdy chodila - a samozřejmě i prděla - po stříbrných plátnech. Inspirativní poselství o tom, že ačkoliv jseš pytel hoven, jsi jedinečný pytel hoven, si musí vzít k srdci snad každý.... Inu, v jednoduchosti je přece krása. Co dodat? Bizár nad bizáry, fakin piece of (f)art! Neskutečně osvobozující a melancholický zážitek. Danielsové jsou šílenci a géniové zároveň. 10 prdů z 10 💚 [#A24RULES!] ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Týmto príspevkom si síce koledujem o drsný vulgárne sofistikovaný "verbal"ný útok od autora pôvodného komentára, ktorého skrátenú verziu si dovolím citovať, ale risknem to. Pretože v prípade tohto demetného filmu by som len ťažko hľadal výstižnejšie slová ako napísal pán "verbal": "Někteří lidé mají úžasnou fantazii, která jim umožňuje vytvářet dokonalá a zábavná díla. A pak jsou tu ti zakřiknutí vyšinutí homokokoti, co dokáží akorát tak uplácat ze zvratků, hoven a žluklého spermatu otravná až bolestivá psychopatologická megasvinstva. Já vím, každé zboží má svého kupce, a když se pozorně zadíváte na zdejší fotografii pana Scheinerta, toho „famózního scénáristy a režiséra“, musí vám být hned jasné cílové publikum. Takže, jestliže nejste blahoslaveně šťastným majitelem mentální poruchy, fanouškem hnijícího Heryho Potrata či závodů motorových mrtvol s přeprďovanými dvoutakty, neumlátíte-li se smíchy při pohledu na někoho, kdo vyprděným kamenem zastřelí medvěda. Vyhýbejte se tomu důsledněji než vytahování nervů z osmiček bez umrtvení. To je totiž proti této odporné, trapné, nudné a vymatlané ultrapičovině naprosto bezbolestná, povznášející a obohacující zkušenost!" Odpad! ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Často není dobré vědět, do čeho člověk jde, ale tady se nějaká příprava hodí, alespon zhlédnutí traileru, aby divák věděl, do čeho asi jde - film o prdící mrtvole. Nicméně to je jen začátek neuvěřitelného, bizarního a přesto krásného filmu o přátelství. Pro mě to je tak na 70 %, ale na 4* to vytáhla úžasná "popcorn song" montáž. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Mannyho prdy jsou směsicí prdů všech zúčastněných herců a všech členů štábu, včetně Paula Dana. Daniel Radcliffe tvrdí, že jako jediný svým prdem nepřispěl. (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama