Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (405)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Švýcarák odmieta škatuľky. Začína ako fekálna...pardon plynatá čierna komédia a končí ako...k tomu sa ešte dostanem. Film o dvoch postavách, v rámci ktorých jedna plní funkciu nepopísaného papieru. Skvelý koncept, ktorý prináša humor ruka v ruke so zamyslením sa. Musím uznať, že erekcia asi nebola nikdy tak vtipná ako práve tu. Postupne sa papier zapisuje a vznikne tak kniha plná zážitkov, dojmov a obáv. Vybudujete si ani nie tak vzťah k postavám, ale vzťah k tomu, čo chcú dosiahnuť. A keď sa im to...tak vás to proste...Zvláštne dojemný film, ktorý môžem odporučiť každému, kto rád raz za čas vyskočí zo svojej komfortnej diváckej škatuľky. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hele, tak tady je ten důvod, proč vstávat v 6 ráno do fronty na lístky, sedět na karimatce před zavřenou kasou dvě hodiny předem a chroupat včerejší rohlík k snídani. Švýcarák je emotivní bomba zabalená v jednom z nejoriginálnějších obalů. A uvnitř je pak ještě schovanej zásadní důvod, proč miluji film. Ať to nikdy neskončí a ať rozbaluji do nekonečna a ještě dál. Prďte ještě hodinu. Zajímavá věta. Vždycky jsem doufal, že tohle někdy napíšu na csfd...ok, jedu dál. Bál jsem se situace "zručně nastříhanej trailer a pak prázdno na plátně", ale jsme jinde. Jsme tam, kde jsem ani nedoufal, že se Swiss Army Manem budu. Ty nejemotivnější scény trailer ani nenakousne. To si pak dožerete až v kině na sedačce. Hned vedle dalších úchylů, co hledají štěstí v poličce "bizár", protože tahle polička byla vždycky jediná nezaprášená. Chcete se bavit o tom, že Paul Dano i Daniel Radcliffe už nikdy nebudou stejní? Vždyť ani já už nemůžu bejt stejnej, ani Jurský park nemůže. Chcete se bavit o nejlepším letošním soundtracku? Lá dá da! Lá dá da! Mně je to jedno, chroupu rohlík a vím, proč miluju film. #kviff2016 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $4,210,454Tržby Celosvetovo $4,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ úlet na hovado s prdiacim Potterom, toto sa len tak nevidí, iný psycho prip, Radcliffe si ako keby robí z jeho novými psycho thriller úlohami prdel s fanúšikov /40%/ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se v žádném případě netěšil a čekal jsem, že se budu při hodnocení pohybovat v hodně nízkých hodnotách, když mě ale nějaký snímek dokáže pobavit a rozesmát i proti mé vůli, něco na něm prostě být musí. Pitomost to tedy byla ozrutná, ale Daniel Radcliffe mě tady fakt dostával. Ten ksicht (nemůžu napsat obličej, tady ne), jaký po celou dobu udržoval, a ke kterému přidal občas jako bonus pološílený, zubatý úsměv, stál opravdu minimálně za hvězdičku sám o sobě. Od dnešního dne už se nikdy nebudu dívat na nekrofily jako na úchyláky, vůbec jsem netušil, kolik kvalitní zábavy se dá užít s mrtvolou. Jen ten závěr mě docela zklamal, jinak bych na hodnocení možná i přitlačil. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Švýcaráka můžete brát jako komedii, kterou nejvíc ocení lidi s nejčernějším druhem humoru, jako divnou homo romanci (moc toho ale nečekejte) nebo jako zjednodušený existenciální film o osamělosti a zoufalcích, co vždycky řeknou nebo udělají něco trapného. Upřímně řečeno - nejvíc je tím prvním. Nejedná se o žádný sofistikovaný humor, hodně se jedná o prdění a ne vždycky funguje, ale několik skvělých pasáží si určitě zapamatujete. Hvězdou filmu je určitě Daniel Radcliffe, který tu nečekaně ukecanou mrtvolu hraje opravdu s nadšením. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Na festivalu nezávislých filmů Sundance v Utahu, vyvolal tento film takové pozdvižení, že někteří diváci se s nechutí zvedali a odcházeli pryč v průběhu filmu. (TheMozeg)
  • Timeline: V červnu 2015 byli obsazeni Paul Dano, Daniel Radcliffe a Mary Elizabeth Winstead. Natáčení začalo 14. července 2015 a skončilo o 24 dnů později 7. srpna, rozpočet byl stanoven na 3 miliony dolarů. Natáčelo se v Kalifornii, respektive v Sekvojovém parku v Eurece, v Humboldt County a v lese v Bay Area. Během natáčení byla pouštěna hudba pro film, jelikož byla nahrána ještě před samotným natáčením. Film si odbyl premiéru 22. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Chvíli nato práva na jeho distribuci ve Spojených státech zakoupila společnost A24, ta později zakoupila také práva na mezinárodní distribuci. V kinech se film objevil v limitovaném množství 24. června. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama