Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jedné je z toho ouzko, sledovat hotelové hosty a personál mi málem přivodilo zástavu hercny, po vpádu těch fanatických zvířat se dokonale naplnila moje představa hrůzy, bezmoci a zoufalství. Houstnoucí napětí a atmosféra plná strachu mi nedala vydechnout, scény jako ta ve výtahu, ve skříni/šatníku, hromadný útěk po schodech považuji za jedny z nejvíce působivých. Smutná realita. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Teoreticky jsme všichni o těch chlapcích s A. v hlavě poučeni, ale je lepší to i vidět. Kdo má samopal, je král. Divit se, že ani ten nejluxusnější hotel široko daleko nemá pořádnou ochranku, je asi zbytečné, když jsme mohli sledovat tu naprostou impotenci bezpečnostních složek jako celku. Těch střelců bylo jen pár, nevylodila se žádná armáda o tisíci hlavách a člověk by řekl, že Bambaj snad není žádný zapadákov, aby museli více než 12 hodin čekat na posily z Dillí...přesto čekali. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď chcel Hotel Mumbai byť filmom, ktorý vykreslí dezorientovanosť a nelogické konanie ľudí v krízových situáciách, tak sa mu to podarilo perfektne. Nenechajme sa zviesť: absencia všadeprítomného hrdinského amričana - ktorý by bol na rozdiel od pracovníkov Mumbaja zachránil všetkých, a to za omnoho kratšiu dobu - nie je slabinou či chybou filmu. Je to faktor, ktorý film činí autentickejším, ale zároveň pre mňa tým pádom otravným svojou ťažkopádnosťou. Problematika politického Islámu sa vykreluje vo filmoch či seriáloch dosť často veľlmi povrchne, a Hotel Mumbai tiež nie je žial výnimkou. Plochý film, kde keby človek nemohol fandiť jedným-dvom postavám, tak sa nie je na čo pozerať. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai přemýšlivá připomínka toho co se před více jak deseti lety stalo. Je to trochu jiné než očekávám od těchto druhů adaptací mezinárodních tragédií. Hotel Mumbai zaručuje subjektivní vnímání události jak teroristů, tak jejich obětí. Jejich fanatismsus se ukáže v jiném světle když je vidět jejich nezralý dětský naivismus. Jestli chcete využít lidské utrpení pro laciné vzrušení tak se podívejte, protože to je zábavné. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

To, čo pre New York znamená 9/11, to isté je pre Mumbai neslávne známy dátum 26.11.(2008). A presne na tento čierny deň v Mumbai sa zameriava tento film. Na úvod musím povedať, že filmy podobného žánru neobľubujem, takže namiesto neúnavného strieľania a teroru ma oveľa viac zaujal úžasný vizuál a skutočne kvalitná výprava a kulisy. Samozrejme, dej zasadený do impozantného hotela Taj Mahal Palace, bol priam srdcervúci. Obzvlášť, keď som sa mnohými mumbaiskými lokalitami, ktorými otriasli útoky, prechádzal aj osobne. Filmové spracovanie tejto tragédie bolo zaujímavé. Na jednej strane sa mi zdalo, že ten teror v podobe nekonečného strieľania a prenasledovania hostí, dostal predsa len príliš veľa priestoru, no na druhú stranu sa mi páčilo ako tu bol krásne vykreslený kontrast medzi útočníkmi a hrdinskými ochrancami z radov samotného hotelového personálu. Tí sa pokúsili zachrániť katastrofálnu situáciu, ktorú ešte viac umocnilo totálne zlyhanie NSG. Film bol naozaj na úrovní, hoci ja by som určite ocenil viac priestoru venovaného konverzačnej zložke a menej tej streleckej. P.S. Indické aktivity organizácie Lashkar-e-Taiba sú maximálne úbohé a odsúdeniahodné! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V roku 2010 bola priamo v lobby hotela Taj Palace odhalená socha ako memoriál na pamiatku všetkých obetí a zranených z roku 2008. (Wargoo)
  • Tento film je založen na stovkách hodin rozhovorů s pozůstalými a svědky. (ČSFD)
  • Premiéra filmu byla naplánovaná na konec listopadu 2018, aby se shodovala s 10. výročí teroristických útoků Taj Palace Hotel z listopadu 2018. Premiéra se nakonec posunula. (ČSFD)

Reklama

Reklama