Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o koordinovanom teroristickom útoku muslimov na niekoľko budov vrátane veľkého hotela sa snaží ísť v stopách Greengrassových polodokumentárnych filmov. Lenže Maras nie je Greengrass. Na môj vkus to je podané príliš chladne. Vôbec ma nezaujímali ktoré postavy prežijú, ich mikropríbehy neboli dostatočne funkčné. Najviac ma mrzelo, že nejaký väčší priestor nedostali teroristi, ktorí tu sú prakticky len za anonymnú hrozbu, vďaka čomu film postráda akékoľvek napätie. Po pol hodine nonstop strieľania do civilistov som už z toho bol úplne otupený a zvyšok filmu som sa už dosť nudil. Pochvalu si zaslúži aspoň prvotriedna technická stránka. Lepšie natočené prestrelky nemá kdejaký akčniak z poslednej doby. Len škoda, že po dejovej stránke to je také monotónne strieľanie do pohyblivých terčov. 5/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný drama thriller s výbornou a přesvědčivou kamerou a střihem, který diváka přenese do samotné události. Bylo to drsné, surové a realistické, místy i mrazivé a tísnivé. Na příběh podle skutečné události hodně dobrý snímek, který si dokázal udržet sledovanost a informuje o zajímavé (pro mě doteď neznámé) události. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letos platí pravidlo "čím menší očekávání, tím větší pecka". a Hotel Mumbai je krásným příkladem. Film se zaměřuje na teroristický útok v Bombai, který se stal v roce 2008, kde skupina mladých teroristů vlítne do hotelu vykonat Džihád ve jménu Allaha. Na filmu se mi velmi líbí, že jde na věc hned od začátku, takže sledujeme doslova dvou hodinový terror a masakr, kde jsou hosté i zaměstnanci hotelu chladnokrevně a nemilosrdně popraveni a že jich nebylo málo. Autentické, mrazivé, nepříjemné a atmosféricky velmi hutné. Největší horror je kolikrát realita sama. Doporučuji!! 85% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Konvenčně, nicméně dostatečně nekompromisně natočená teroristická střílečka, která navíc stihne hezky kopnout do neduhů dnešní doby: 1) ani místo s extrémní koncentrací lidí nemá dostatek bezpečnostních složek 2) dychtivá média prostřednictvím svých nadržených reportérů a přímých přenosů poskytnou cenné informace samotným teroristům, čímž se nevyhnutelně stávají spolupachateli ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Host je Bůh! '' ---- No jo, zase kucí Australský. Já jsem fakt ještě neviděl špatnej australáckej film. Včera jsem koukal na 22. července a tohle strčilo Greengrasse hravě do kapsy. A zase jsem si v duchu musel říkat - šmejdi islámský muslimský. Ten jejich Alláh ... Ne, nechci v téhle zemi ani jednoho. I kdyby sliboval, že má rád králíčky, ráno zdraví na ulici a stařenkám pomáhá na přechodu ! Ani jednoho tu nechci. On jim pak někdo může zavolat a říci, že Alláh už čeká v ráji... Tak jako se stalo v Indii v ty osudné dny. Herci hráli naprosto skvěle! Když jsem se díval na jiný film - URI, točený Indy, bylo vidět, že herci vedlejších rolí jsou rádi, že hrají. Různě koukali po očku do kamery a sem tam se i usmívali a to i ve vypjatějších momentech. Tady to měl rejža pevně v rukou a i když komparz místních byl velký, každý dělala to co má a když jsem se například zaměřil na tváře lidí vybíhajících z hotelu... každý měl v očích nefalšovaný děs. Jako by skutečně prchali před střelbou islámských fanatiků ! V souvislosti s tímto filmem (a původně jsem si dokonce myslel, že je to tentýž hotel) jsem si vzpomněl na našeho statečného diplomata, velvyslance České republiky ve Vietnamu a Pákistánu Ivo Ždárka. Ten zahynul také při teroristickém útoku islámských fanatiků a také v hotelu. Nebylo to však v Indii, ale v Islamabádu v Pakistánu a to těsně před těmito útoky 20.9.2008. Útok teroristů i se svojí vietnamskou přítelkyní přežil, místo útěku pomáhal evakuovat přeživší a zraněné z hořícího hotelu, protože i v tomto případě jej muslimští teroristé zapálili. Bohužel při tomto odvážném činu on i jeho přítelkyně zahynuli, když jim odřízl oheň cestu ven. O jejich statečnosti vypovídali přeživší svědci. A tak tento film beru i jako poctu jemu, protože i v hotelu Marriott se zřejmě odehrával naprosto stejný scénář, kdy mezi neozbrojené mírumilovné lidi vpadli vymatlanci bez mozku a řvouc Allahu Akbahr začali vraždit! Jak říkám, ne, nechci u nás ani jednoho muslima... ani když bude tvrdit, že on je hodný ! Dávám za 5 hvězd filmu a všem těm statečným z personálu hotelu! * * * * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Teroristické útoky uskutečnilo deset členů islámské militantní organizace Laškare tajjaba (tzv. Armády čistých) sídlící v Pákistánu za pomocí automatických zbraní a granátů. Započaly 26. listopadu a skončily v sobotu 29. listopadu 2008. Při útocích bylo zabito nejméně 174 lidí, včetně devíti teroristů. Dalších nejméně 300 lidí bylo zraněno. (klukluka)
  • Tento film je založen na stovkách hodin rozhovorů s pozůstalými a svědky. (ČSFD)
  • Veľké množstvo dialógov vo filme pochádza z prepisu reálnych dialógov zaznamenaných mobilnými operátormi počas obliehania Hotela Taj a rovnako aj celého Mombaia v roku 2008. (Wargoo)

Reklama

Reklama