Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (243)

Flego 

všechny recenze uživatele

Intenzívny terorizmus v plnom nasadení. V mene Allaha, za neustáleho telefonického hecovania imáma, skupina poblúznených teroristov napadne mumbajské centrá, predovšetkým však luxusný hotel. Tu sledujeme šialený masaker v podstate od začiatku do konca. Australskí tvorcovia sa s ničím nehrali, vytvorili kompaktný, emotívny, autentický celok, kde si svoje party vhodným spôsobom odohralo mnoho postáv, takže si s nimi divák dokázal vytvoriť istý vzťah. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milionár z chatrče nám trochu vyrástol a zarástol. Film je skutočným príbehom teroristického útoku v Bombaji z roku 2008, o ktorom sa v našich končinách nedozviete, pretože nás nezaujíma ani čo sa deje na Ukrajine, nie to ešte pravidelný terorizmus v Ázii. Na film sa nepozerá dobre, najmä keď tam teroristickí psychopati (napodiv zase moslimovia) chodia s automatickými zbraňami a klátia všetko hlava nehlava, horšie než nacisti kedysi v lesoch. Zvuk streľby za plaču malého dieťaťa, nemilosrdné popravy ľudí, s ohľadom na skutočnosť udalostí to vzbudzuje nepríjemne pocity. Zomrelo skoro 200 ľudí, čo síce Indii určite nespôsobí populačný kolaps, ale je treba si ich uctiť. Na môj vkus sa vo filme ale strieľalo až príliš. Ja chápem, že to je asi podstata útoku, ale polovicu času počúvať len hrozný rachot, to na kvalite diela nepridalo. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Podařený snímek po všech stránkách, jenž nabízí strhující podívanou, která je založena na skutečných událostech. Popravdě jsem o tomto teroristickém útoku doposud nevěděl. Tudíž jsem rád, že jsem si zase o malý kousek rozšířil obzory. Co říct k filmu. Rozhodně se s tím tvůrci nepárali, na takové nepříjemně realistické ztvárnění jsem asi nebyl stoprocentně připraven, většina scén se mi zaryla do paměti svým nekompromisním podáním. Jednoduše se mi dělalo špatně jen ze sledování činů, kterých se tato skupinka teroristů v hotelu i mimo něj dopouštěla. Také mě překvapilo, že i po hodinovém budování charakterů mnoha postav se všechna ta snaha najednou hodila do koše a ten hrdina či hrdinka prostě zemřel. Jako přímo mě to šokovalo, nebudu vám lhát. Konec si zasluhuje obrovský palec nahoru, takový pocit zadostiučinění jsem již nějaký ten pátek u žádného filmu nezažíval. Ale kromě tohoto samotného odporného činu mě udivovala ještě jedna věc.....a to ta infrastruktura policejních jednotek v Indii.......fakt jsem jen kroutil hlavou. Lepší organizovanost a hlavně nečekání na záchranu až z DILLÍ mohla tehdy zachránit více lidských životů. Alespoň doufám, že nyní to tam v tomto ohledu vypadá lépe. Za mě dávám 85 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film natočený tak, abyste si celou dobu frustrovaně mumlali, že v třináctimilionovém megaměstě nemají policajty ani armádu. Předpokládám, že ve skutečnosti to bylo trochu složitější. Filmu to ale pomohlo, je napínavý a škodí mu snad jen to, že tvůrci nehledali žádného hrdinu. Američance mumlající Korán fandit nebudete, jejímu starýmu už vůbec ne, Rusákovi jakbysmet. Ostatní jsou no name. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Protáhlé, ale strhující drama, které není z velké části zcela příjemným filmovým zážitkem. Spousta postav tu brutálně umírá ve zcela běžných situacích. Je to film, který nemá nijak ucelený děj, nemá hlavního hrdinu a vlastně se ani nic pořádného nedozvíme o daných postavách, které snímek sleduje. Každopádně ten film divácky naprosto usadí. Už od prvních minut doslova šokuje absolutně nepředstavitelnými či neuvěřitelnými scénami. Opravdu je možné, aby se tohle stalo? Ale ano, je a svět s něčím takovým už má nejednu zkušenost. Z filmového hlediska ale jinak nejde o výjimečné dílo. Žádné hlášky, žádný humor, žádná nadsázka, žádné umění, nic. Jen dramatická událost sledující kamerami, a to je vše. V jednoduchosti je síla a tady to platí dvojnásob. Empatický zážitek plný emocí je zaručen. A když se na to podíváme z reálného hlediska, mějme na paměti, že něco takového se v dnešní době může stát kdekoliv komukoli a kdykoliv... /80%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)
  • V čase 20:00, při útoku na Lilopal Café, stojí obsluhující čísník čelem k oknu a je zasažen střelou do pravého spánku a padá mrtvý na stůl, směrem k oknu. V dalším záběru je vidět, že vedle něj žádný střelec není. Teroristé přicházejí zvenku a střílejí dovnitř, museli by tedy číšníka zasáhnout do obličeje a on by padl na záda směrem do místnosti. (heavy66)
  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)

Reklama

Reklama