Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (360)

novoten 

všechny recenze uživatele

Strhující variace chytrého ženského thrilleru, které nechybí pěkná hromádka překvapení. Snad za každou ukončenou podkapitolou je schovaný drápek, který diváka zatáhne dál, k dalšímu trefnému zvratu nebo ke změně žánru. Díky Anně Kendrick, která v roli napsané na tělo zase po letech konečně září naplno se povedly snad všechny nálady, jakkoli třeba ta detektivní, do které se s nástupem třetí třetiny naplno přepíná, je rozhodně nejslabší. V satiře, v thrilleru, v naznačovaných stínech minulosti a v neposlední řadě v sexy nadhledu tak Laskavost v mých očích překonává i tolik velebenou Zmizelou. Na rozdíl od ní se totiž nebojí být překvapivá a audiovizuálně živá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Blake Lively si svou chodící Macho ženskou užila se vším všudy. Anna mě nikdy nevadila a film mě zhruba necelé 2/3 slušně bavil a napínal. Bohužel jakmile začnou všichni vykládat karty na stůl a lhát jeden přes druhého, má trpělivost právě dochází a odebírám 4. hvězdu. A Simple Favor měl u mě hodně slušně našlápnuto. Příště by to Feig mohl s něčím vážnějším klidně zkusit natvrdo. 60% ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Největší devízou filmu je skvělá Blake Lively jako über-bitch, sympatická je i Anna Kendrick. Film si hraje s premisou filmu Zmizelá, ale příběhově mu zůstaly kalhoty stažené na půl žerdi. A ani to lehkonohé zakončení není to, co film celou dobu sliboval. Hezký film pro chvilku s alkoholickým nápojem s kamarádkou, nic víc. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přirovnání k Gone Girl není sice úplně od věci, ale přesto na to jde A Simple Favor vlastně docela jinak. Scénář je dost komplexní, nepředvídatelný a k mému překvapení není nijak přehnaně překombinovaný. Co zaujme především je ale atypický žánrový koktejl plynule přecházející z komedie do thrilleru a nazpět a to prosím hned několikrát. A celé to drží dobře pohromadě a je to zábava sledovat. Jak Annu Kendrick, tak Blake Lively, ze které charisma sebevědomé mrchy vyloženě čiší. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

6+/10 Podľa recenzií na Goodreads je predloha filmu odpad najväčších rozmerov a iba skvelé načasovanie po Gone Girl zabezpečilo túto hollywoodsku adaptáciu (a možno aj vydanie knihy). Samotný film kmitá medzi snahou o seriózny thriller a paródiou na lifetimeovské soap opery a je tak uletený (a zručne nakrútený a obsadený), že sa nemožno nudiť. Anna Kendrick a Blake Lively úplne excelujú, no scenár je plný dier, slabých motivácií a nedôveryhodných zvratov. Asi by som preferoval radšej priamočiaru paródiu na thrillery ako tento miš-maš. Ale bolo to maximálne štýlové! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Nejvýznamnější část soundtracku tvoří francouzské písně z 60. let. (ČSFD)
  • Blake Lively (Emily) trvala na tom, aby její postava nosila obleky. Chtěla tím Emily odlišit od své nejznámější role, Sereny ze seriálu Super drbna (od r. 2007), které jsou obě módními ikonami z Upper East Side. (hansel97)
  • Ke zvýraznění kontrastu mezi strašidelným a vtipným se režisér Paul Feig rozhodl film natočit jako dobře osvětlenou komedii. Řekl k tomu: „Napínavé věci se dějí i v denním světle, nejen v temných místnostech.“ (hansel97)

Reklama

Reklama