Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (360)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Takový hodně hraniční přechod mezi komedií a thrillerem, část byla fakt vtipná a hodně jsem se u toho smál, i když nějaký přímo komediální záměr film určitě neměl, a část byla tempová thrillerová jízda. Kendrick mi moc nesedla , i když pár vtipů tam dala, ale dalo se na to dívat, Lively byla docela drsná a jiná než ostatní herečky. V celku to ale působilo tak zvláštně, že sám režisér neví, jestli se film má tvářit jako komedie, nebo spíš jako thriller, a tak je to mix obou, což ale až tak dobře nefunguje. Ve výsledku lehce nadprůměrný film, od kterého jsem ale čekal o dost víc, nicméně špatné to určitě nebylo. Hodně podobné to bylo zmizelé, která byla ale o trochu lepší. Kdyby si mě někdo zeptal za pár měsíců na dobrý film, tak na tenhle bych si asi ani nevzpomněl. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Někdy se to zkrátka dobře sejde. Sympaticky roztržitá Anna, nehorázně přitažlivá mrška Blake, správně podněcovaná zvědavost, úspěšný balanc mezi seriózním a čistě zábavným intrikářstvím a dobrá nálada, která mi pomohla překlenout pár nedotažených či rychle odbytých motivů a příběh si v pohodě užít. Simple Favor staví na kontrastu dvou ženských postav, které se pod tíhou událostí smazávají, a scénář si v průběhu vtipně pohrává s replikami a zjištěními vznesenými v úvodu - a nepřestane s tím až do poslední scény, která už sice hraničí s komediálním úletem, ale nastavený herní mód zakončuje víceméně zdárně. Prosím víc Aničky i Blake v kinech, a klidně méně oblečených. 75% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Blake Lively si svou chodící Macho ženskou užila se vším všudy. Anna mě nikdy nevadila a film mě zhruba necelé 2/3 slušně bavil a napínal. Bohužel jakmile začnou všichni vykládat karty na stůl a lhát jeden přes druhého, má trpělivost právě dochází a odebírám 4. hvězdu. A Simple Favor měl u mě hodně slušně našlápnuto. Příště by to Feig mohl s něčím vážnějším klidně zkusit natvrdo. 60% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vyjebala jsi s jednou z matek, vyjebala jsi s námi všemi.“ Jak si můžete v podobném duchu přečíst u nejednoho zdejšího příspěvku, v případě Nebezpečné laskavosti se jedná o silně odlehčenou variaci na Fincherovu Zmizelou (ne, stejných kvalit nedosahuje), ale tahle nálepka je pro film vlastně docela nespravedlivá. Na to je až moc zábavný. Stejně jako ho „dehonestovat“ pouhými 3*, na to je zas příliš svůj. V tomhle díle je naprosto vše „cool“ a sexy…až je to místy (sebe)parodické. A mám neodbytný pocit, že záměrně (rošťácky pomrkávající na diváka). Tak či onak, vybrat do rolí naprosto odlišných „mamin“ dvojku Lively & Kendrick bylo trefou do černého, obě baví a mají mezi sebou fungující chemii (škoda, že ostatní jim jen uctivě „přicmrndávají“). Dále nechybí nemálo vtípků (podařených i těch hlušších), výborný soundtrack, padnoucí kostýmy a směrem ke konci tolik twistů s už vyloženě sebeparodickým nádechem (korunováno americkým hybridem), až jsem se tomu vrstvení musel začít smát Celkově mi to vychází na solidní 4*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z počiatku je to svižné, komicko - napínavé dobrodružstvo, aby sa to nakoniec premenilo na trošku zbytočne komplikovaný thriller. No ale možno, by to bez toho asi nefungovalo. A ja som rád, že sa občas niekto pokúsi takéto hitchcockovské námety zmodernizovať, ale štýlom, ktorý zaujme aj starosvetských fanúšikov. Takých, ako som ja. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Nejvýznamnější část soundtracku tvoří francouzské písně z 60. let. (ČSFD)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy od Darcey Bell, avšak ve spoustě částech se od své knižní předlohy liší. Zejména závěry obou děl jsou naprosto odlišné. (zajda404)

Reklama

Reklama