Reklama

Reklama

Baahubali 2: The Conclusion

  • Indie బాహుబలి 2 - ది కంక్లుసిఒన్ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Baahubali (Prabhas) a Bhallaldev (Rana Daggubati) jsou bratři z mocného království Mahishmati, kteří se zamilují do krásné princezny Devaseny (Anushka Shetty) z malého království Kunt. Devasena se zamiluje do Baahubaliho, čímž naruší záměry královny Matky (Ramya Krishnan) a způsobí rozkol v královském paláci. Ctižádostivý Bhallaldev se obává popularity svého bratra, a přikáže proto otroku Kattappovi (Satyaraj) zabít Baahubaliho. (griph)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Obrovský, okázalý a veľkolepý hrdinský epos do poslednej bodky. Zaplaví všetky zmysly a oči nevedia kam skôr pozerať. Film je veľmi vyvážený, akcia je rovnomerne rozložená až človek čaká čo lepšie ešte môže prísť a ono príde. Samozrejme vo finále to graduje a tej akcie predsa len trošku pribúda. Piesne hlavne epického charakteru ale skvelé.... Trochu mi tam chýbal nejaký šťastný koniec čo sa týka vzťahu Mahendru a Avatiky, ale možno sa dočkáme v trojke :-) Kattapu by som s chuti nakopala... neviem aká zvrátená myseľ vymslela takúto postavu :-) Nádherný zážitok, myslím, že o hodne veľkolepejší ako jednotka plný skvelého Prabhasa na ktorého sa po celý film úžasne pozerá, no proste kus chlapa :-) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhý Baahubali (který je zároveň i prequelem) dopadl o poznání lépe než jednička. Nejen že mnohem lépe vypadá, ale ve stylu všech dvojek je v mnoha ohledech rozmáchlejší a větší, jakkoliv se tomu u indického filmu dost špatně věří. Akce je každopádně víc a i když se občas vymyká z kloubů a je na ní vidět slabší CGI, baví podstatně víc než u jedničky.Pořád tu navíc platí, že Rajamouli míchá solidně styly a žánry a máme tu tak akční film, romantiku, pohádku, fantasy, špetku muzikálu a trochu komedie a dohromady to funguje tak jak má a tak jak sme zvyklí...70% ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Už si tvůrci MCU uvědomili, že Baahubali bez problému zastoupí (skoro) všechny Avengers? Létá jako Spider- Man, sílu má jako Hulk, s kladivem to umí jako Thor, se štítem jako Captain America a z luku střílí líp než Hawkeye. Navíc se v počítačové animaci cítí jako doma. A ani by nepotřeboval žádnou cool přezdívku. A přestože "milostná" lukostřelba byla super, nemůžu jít s hodnocením výš, neb toho všeho na mě bylo přece jen trochu moc. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Baahubali, meno tohto hrdinu ľudu, legendy, oddaného obrancu a nebojácneho bojovníka ostane v mojej mysli na veľmi dlhý čas. Na film je potrebné pozerať sa ako na rozprávku, ságu o hrdinovi. Celkovo mi dielo pripomína sfilmované ruské byliny z druhej polovice 20. storočia. Vizuálne efekty, hudobný sprievod, herecké/aktobatické výkony porovnateľné s prvotriednymi kúskami z Hollywoodu. Takto nejak, aspoň ako európsky divák, si predstavujem indickú kultúru a tradície. Tiež by podobný film vznikol aj o naši rozprávkových príbehoch a legendách z Čiech a Slovenska. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Syntéza antické tragédie, výpravného hrdinského eposu a ryzího Bollywoodu vrcholí. Příběh zrady, krve, mečů, závisti a nenávisti. Jaký otec takový syn, lhostejno či Amarendra nebo Mahendra, syn nadčlověka je zase nadčlověkem a jmenuje se zase Baahubali. Druhý díl sice postrádá tak velkolepě zábavnou podívanou jakou byla bitva s negroidními skřety v jedničce, ale celá vizuální stránka filmu je samozřejmě opět okouzlující, dočkáme se i jednoho hodně originálního způsobu překonávání městského opevnění a závěrečný souboj Mahendry se strýčkem dobře pobaví. Taky se myslím o něco drsněji hraje na divákovy city a nejedno sárí v indických kinosálech bylo jistě zmáčeno proudy slz. Z herců mě kromě zlého strýčka zaujaly i obě hlavní herečky, královna matka i její snacha přesvědčivě působily jako sveřepé bestie. Běda mužům, kterým žena vládne. A stejně jako minule důrazně doporučuju jen a pouze telužský originál a ne hindský dabing. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • S tržbami 257 milionů amerických dolarů se v době promítání snímku jednalo o druhý nejvýdělečnější indický film všech dob a nejvýdělečnější film v Telugštině. (marrjaana)

Reklama

Reklama