Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z mých top jízd. Natočeno je to sice dost hrozně, ale nějak mě ty jejich mafiánské osudy berou. Celkově mám ráda mafiánské prostředí a to ruské je obvzláště peprné. Sergej Bezrukov je k sežrání. Jeho odhodlanost a drzost mě uchvacuje. Politické machinace jdoucí ruku v ruce s největším podsvětím. Těžká klasika. Myslím, že i u nás v ČR by se dalo něco takového klidně natočit. Osudy těch čtyřech jsem zhltla prakticky na jedno zhlédnutí. A mohla bych na to koukat pořád. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Tragický seriál - ne, že by to bylo tak špatné téma, horší je zpracování, nehodnověrnost, nelogičnost a nereálnost děje a jak bych mohla zapomenout - naprosto nezajímavý a nesympatický hlavní hrdina... hvězdičku dávám za mého oblíbeného Daniila Strachova, který se tam mihnul v roli menšího záporáka :) ()

Reklama

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, pamatoval jsem si ho ještě z vysílání na Nově a teď jsem ho asi po sedmi letech znovu zhlédnul na Youtube v původním znění s titulky. Už jenom parádní hudba a znělka a skvělý Sergej Bezrukov by zajistili minimálně dvě hvězdičky, zbytek další dvě. A protože mě seriál neskutečně bavil a abych vyvážil nesmyslně nízká hodnocení a odpady (ty snad můžou být způsobené jenom absolutní rusofobií), přidám brigadýrům i tu pátou ;) P.S.: Neodpustím si poznámku k některým komentujícím: opravdu si myslíte, že hodnotit 15 dílný seriál po zhlédnutí pouze prvního dílu, je dobrý nápad? Nebo že vaše neorientace v ději, poté co od seriálu odejdete, je chybou tvůrců? :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako akční seriál vcelku o ničem. Jako "rodinná sága" navýsost povedená záležitost. Tleskám ruským bratrancom za dobře odvedenou práci a skvělý výběr hlavních i vedlejších představitelů a děkuji za ty večerní zájezdy do časů i míst nepříliš vzdálených. Není to Dostojevskij, ale o zločinu a trestu se tady taky píše dost a dost. 80% ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Patnáctidílný seriál vypráví příběh Saši Bělova (který se vrací z války v Afghánistánu) a jejího 3 kamarádů, kteří se postupně z pouličních grázlíků vypracují na čelní představitele moskevského organizovaného zločinu. Násilí, černý obchod, zbraně, vraždy, korupce, intriky, to je co naleznete v tomhle seriálu. Je patrné, že produkce neměla tolik peněz jak by potřeboval, příběh je místy trochu zmatený, hrozný novácký dabing, ale přesto 5*. To především kvůli perfektní atmosféry, dobře zahraných hlavních postav a perfektnímu ucelenému příběhu který seriál vypráví (naplno vynikne teprve po shlédnutí všech dílů). Seriál není uměle natahován, není v něm nouze o silné momenty, poslední díl je naprosto geniální a vše důstojně uzavírá. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)
  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)

Reklama

Reklama