Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (247)

fcreading 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson znovu dokazuje že je velmi výborný komik. Takže hodnotenie 1 serie je dost vynikajúce a to hned 2 dieli tam som sa rehotal ako o život. Baldrick a Percy do toho skvele pasuju a skvelo hláškuju jednu pitomost za druhou a to je len dobre. Atkins je tentoraz trošku prefíkanejší a vždy vymyslí plán ako sa niekoho zbaví. Takže absolútna špička. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Neotálej princi, a ponoř svůj jazyk do vlhkého příkopu mých úst, a nechť se tvé paže zmocní předprsí mých asymetrických křivek. Neb v těchto dobách temna, kdy jsou ženy týden co týden znásilňovány muži sedmi různých národností, je ztopořený pyj tvé vznešenosti plamínkem naděje!" "Inu dobrá tedy!" ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

V Česku prakticky neznámá série, která je v Británii naopak pokládána za kultovní dílo. Nemohu si pomoct, ale místy mi to přišlo spíš smutné, než vtipné (zejména závěr první série). Celkově jsem se u toho ani zdaleka nenasmál tolik jako u jiných britských seriálů. Na druhé straně musím uznat, že mladý Rowan Atkinson zde předvádí velmi kvalitní herectví a představí se ve zcela odlišné roli, než jak ho známe ze scének s Mr Beanem. Líbily se mi také povedené narážky a odkazy na skutečné historické události či divadelní hry Williama Shakespeara. Je to tedy takový lepší průměr, který zejména díky výbornému Atkinsonovi určitě stojí za vidění, nějaké bouřlivé salvy smíchu však od Zmije nečekejte. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy som mal rád Mr. Beana, ale potom som narazil na Čiernu zmiju a odvtedy mi Bean pripadá len ako infantilný pako. Pravda, všetci sa zhodujú v tom že prvá séria Zmije, odohrávajúca sa v stredoveku, je celkovo najslabšia a ja sa tiež pripojím. Trpí to hlavne svojou teatrálnosťou a Atkinsonovými jalovými pokusmi o protopitvorenie. Tie jeho ksichty ho síce preslávili ako Beana, ale v Zmijákovi sú úplne mimo. On je tu Edmund vôbec taký odstrkovaný a vyjukaný chudáčik, ktorého jeho šialene vytlemený kráľovský otec stále volá Edgar. Keď však pominieme tieto začiatočnícke chyby je to stále nálož typicky britského zádrapčivého, silno čierneho až morbídneho humoru a ostrých hlášok. Predovšetkým potom posledné dve epizódy o lovcovi čarodejníc a bande rapavých zabijáckych vagabundov sú poriadne drsne našlapané. Taktiež oproti ďalším sériám je tu Edmundov sluha, smrdutý hajzlipuciar Baldrick dosť inteligentný. Zato lord Percy Percy je hneď skraja dokonalý vôl. Mňa to chytilo a ďalšie série už boli len lepšie a lepšie. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Edmundowo manželství s princeznou Leiou Uherskou je odkazem na manželství Richarda II. s Isabellou Francouzskou, které bylo v době sňatku pouhých 6 let. Bylo to čistě politické manželství bez sexuálního soužití. Isabella ovdověla v 10 letech. (Kulmon)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama