Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (249)

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznace nejslabsi ze vsech ctyr serii o Cerne zmiji, v prvnich 4 dilech je na zasmani jen sem tam neco. Ale zachranujou to dva pekne vostry zaverecny dily o lovci carodejnic a o bande zloduchu. A samozrejme nejvetsim tahounem tu je Rowan Atkinson, kterej si roli viditelne uziva a nechybi u nej klasicky pobihani, naprosto ultimatni skleby a tentokrat i takovej zlomyslnej humor a sem tam naka hlaska. Naopak moc mi nesed Brian Blessed, kde tvurci tezi hlavne z toho, ze vypada jak sileny hovado a neustale vyrvava, ale me to misty spis rozcilovalo. Taky me prekvapilo, ze smich tu je pridanej hodne spore a u spousty vtipku chybel. Celkove to je tak na 4*, ale precejen tvurci se tu teprv zahrivali, tak primhourim oko, uz jen kuli tem dvoum perfektnim dilum a skvelymu Atkinsonovi. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se jedná o jeden z nejlepších seriálů, tak první série je jenom pro fajnšmekry. Sice si ji rád občas pustím, ale objektivně je to brak v porovnání s tím co bude dál. Rowan Atkinson totiž stále hraje Mr. Beana nikoliv Lorda Blackaddera. I když neuvěřitelnost a absurdnost situací je zde asi ze všech sérií nejdrsnější. Ale o tom je asi celá Černá zmije. ()

Reklama

Molir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, tak tahle prvni serie je slabsi nez zbytek - vsichni jsou za blbce a humor nespociva v sofistikovanych britskych hlaskach, ale znacne vice ve vulgarnosti... a pry to stalo spoustu penez a celkem to i propadlo a BBC o dalsi rady nemela zajem, nicmene Benu Eltonovi se to povedlo ukecat s tim, ze druha radu natoci levne ve dvou dekoracich s peti herci :-) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Černé zmije má většinu správných ingrediencí, ty ale nejsou ani zdaleka tak dobře odměřené a namíchané, jako v následujících inkarnacích. Vtipné momenty občas probublají, tu a tam pobaví chytrá narážka na Shakespeara, či Monty Pythony, kolem a kolem jde však jen o průměrnou televizní zábavu. Nemáte-li času nazbyt, doporučuji středověk přeskočit a začít až mnohem vtipnější druhou, alžbětinskou sezónou. 60% ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku zaražen zdejším hodnocením. Protože mě první řada černé zmije moc nenadchla. Po rozpačitých, nudných a docela trapných úvodních dílech, se sice v druhé polovině solidně rozjede, ale stejně. Gagů moc není. Kulisy a herci působí dost lacině a celé to zavání lacinou fraškou. Ale musím uznat, že určité kouzlo seriál přeci jen má. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)
  • Edmundowo manželství s princeznou Leiou Uherskou je odkazem na manželství Richarda II. s Isabellou Francouzskou, které bylo v době sňatku pouhých 6 let. Bylo to čistě politické manželství bez sexuálního soužití. Isabella ovdověla v 10 letech. (Kulmon)

Reklama

Reklama