Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (248)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. část téhle zmijácké mozaiky se ještě od svých vrcholných pokračování liší, ale smát se jí dá i bez podpůrných prostředků. Temný středověk byl místem, kde jste si nebyli jisti svým životem ani jediný okamžik, a tím více ne, pokud jste se pohybovali ve vyšších kruzích, protože právě tu operuje úlisný a proradný Edmund. Ten sice působí, jakoby neuměl desátky počítat, ale v té "na hrnec" sestříhané kebuli se s kulometnou hbitostí rodí jedna chytrá intrika za druhou...přesto korunu pro krále zdejšího vtipu právem dostává Brian Blessed, jehož zapomětlivý a nervově cholericky roztěkaný král je dokonalý. V pilotním dílu k Černé zmiji (pilot se vůbec nevysílal) se mi Edmundova postava líbí víc, protože se podobá už charakteru počínaje druhou sérií. Děj je stejný jako u epizody Zrozen ke kralování. Herci nejsou téměř identičtí, hraje tu jen Tim McInnerny, Elspet Gray a Rowan Atkinson. Ještěže pro roli Baldricka našli Tonyho Robinsona! ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že následující série považuji za absolutní top britcomů, je tato první série velmi špatná. Humor je příliš vulgární a "Beanovský", ne tak sofistikovaný a vypointovaný jako v následujících sériích. Za opravdu dobrý považuji pouze díl "Lovec čarodějnic" a pak také legendární theme song. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem psal v komentáři na jinou sérii Zmije. Ta první mne ani tak moc neoslovila. Je to však tou dobou, špína, smrad a svrab není to, co bych musel v TV vidět. Vím, že je ten seriál úplně o něčem jiném, ale prostě pro mne je příjemnější až druhá polovina této seriálové ságy, přesto dávám maximum hvězd. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se jedná o jeden z nejlepších seriálů, tak první série je jenom pro fajnšmekry. Sice si ji rád občas pustím, ale objektivně je to brak v porovnání s tím co bude dál. Rowan Atkinson totiž stále hraje Mr. Beana nikoliv Lorda Blackaddera. I když neuvěřitelnost a absurdnost situací je zde asi ze všech sérií nejdrsnější. Ale o tom je asi celá Černá zmije. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malo to občas také pred beanovské grimasy. A čo sa týka humoru samotného? Táto historická doba bola asi až priveľmi temná, pretože v nej čierny humor neustále zanikal a bol ťažko rozpoznateľný. Prvú sériu Černej zmije by som odporučil vynechať, aby ste sa vyhli zbytočnému odradeniu od pokračovaní. Tie totiž prinášajú pobavenie a Rowana Atkinsona v neprofláklej podobe. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda "Zrozen pro trůn královský" je remejkem pilotního dílu. (Kulmon)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama