Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (247)

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekdy sa mi zdá, že Rowan s tou svojou mimikou až príliš tlačí na pílu-čo však nič nemení na tom, že je to veľmi vtipný seriál s trefnými hláškami. Tento druh humoru však asi neocenia všetci. A český dabing je naozaj tragický. "Edmunde, budeš s náma bojovat?!" - "Proboha ne!Myslel jsem že budu bojovat s nepřítelem!!!" - "Doufám, že ho nepostavíš blízko mně." ()

laFei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson v jedné ze svých nejbrilantnějších rolí. Je docela zajímavé, že takto sofistikovanému a vzdělanému člověku sedí role naprosto opačného rázu. Černá zmije jako celek je výborná exkurze po anglické historie netradiční cestou, plnou zvráceně černého humoru (hlavně první série má hodně blízko k Monty Pythonům). ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita pozvolna rostla, ale na víc než průměr to není. Humor je hodně jednoduchý, občas skoro fekální a vtipy často vyznívají do ztracena. Dost možná nějaké z nich sežral opravdu mizerný dabing, ale ony i tak nestály za moc. Rowan Atkinson je jediný opravdu světlý bod na celé první sérii. Tak krásně slizkého a s citem zahraného manipulátora musí člověk obdivovat. ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černá zmije nabízí zcela odlišný humor, než na jaký jsme u Atkinsona zvyklí. První série je celkem nadprůměrný sit-com, který je ovšem hrozně zdevastován naprosto špatným až zrůdným, a trestuhodně odflákntým dabingem. Celý seriál dabují snad 4 lidi, hrůza. Také je úplně potlačen zlověstný a škodolibý smích hlavního hrdiny. Zrušte dabing! ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál? Asi jsem něco nepochopila. Humor je většinou na úrovni pubertálních vtípků - fekálie, zakopávání, padání atd. Jen poslední dva díly tenhle seriál vytahují na slabší tři hvězdy. Mám ráda britský humor i Rowana Atkinsona, ale tohle ne. A český dabing téhle historické komedii opravdu nepřidává na vtipnosti. Celé to vypadá jako natočené partou patnáctiletých děcek. Na další série se nechystám. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)
  • Britský filmový časopis Říše zařadil snímek v žebříčku nejlepších seriálů všech dob na 20. pozici. (Terva)

Reklama

Reklama