Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem psal v komentáři na jinou sérii Zmije. Ta první mne ani tak moc neoslovila. Je to však tou dobou, špína, smrad a svrab není to, co bych musel v TV vidět. Vím, že je ten seriál úplně o něčem jiném, ale prostě pro mne je příjemnější až druhá polovina této seriálové ságy, přesto dávám maximum hvězd. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Černé zmije má většinu správných ingrediencí, ty ale nejsou ani zdaleka tak dobře odměřené a namíchané, jako v následujících inkarnacích. Vtipné momenty občas probublají, tu a tam pobaví chytrá narážka na Shakespeara, či Monty Pythony, kolem a kolem jde však jen o průměrnou televizní zábavu. Nemáte-li času nazbyt, doporučuji středověk přeskočit a začít až mnohem vtipnější druhou, alžbětinskou sezónou. 60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek Atkinsonovi kariéry nemohl odstartovat lépe. Sám si svoji postavu napsal a dokonale se k němu hodí. Sice to chvíli trvá než si člověk zvykne na tento druh humoru ale druhá půlku seriálu (respektive 3 díly) je opravdu výborná. Příběh se odehrává mezi 13-14 století, a je až podivuhodné jak se autorům podařilo do této ponuré doby vměstnat tolik humoru. Jediné co seriálu kazí na genialitě je náš dabing, který jako by dělali na koleně a je to vcelku škoda. Řada vtipů vyzní jakoby do prázdna. 7/10 ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že následující série považuji za absolutní top britcomů, je tato první série velmi špatná. Humor je příliš vulgární a "Beanovský", ne tak sofistikovaný a vypointovaný jako v následujících sériích. Za opravdu dobrý považuji pouze díl "Lovec čarodějnic" a pak také legendární theme song. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na tento seriál jsem slyšel jen a pouze chválu a až teď jsem se dostal k jeho sledování. První díly mne až tak moc nebavily byla zde sem tam výborná hláška, ale jinak spíše nuda. Hrubo od půlky této série se dle mne celý seriál rozjíždí a vše pro mne graduje dílem "Lovec čarodějnic", který byl geniální ve všech ohledech a velmi jsme se u něj pobavil a jistě ještě pobavím. 4z5 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Britský filmový časopis Říše zařadil snímek v žebříčku nejlepších seriálů všech dob na 20. pozici. (Terva)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama