Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (247)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek Atkinsonovi kariéry nemohl odstartovat lépe. Sám si svoji postavu napsal a dokonale se k němu hodí. Sice to chvíli trvá než si člověk zvykne na tento druh humoru ale druhá půlku seriálu (respektive 3 díly) je opravdu výborná. Příběh se odehrává mezi 13-14 století, a je až podivuhodné jak se autorům podařilo do této ponuré doby vměstnat tolik humoru. Jediné co seriálu kazí na genialitě je náš dabing, který jako by dělali na koleně a je to vcelku škoda. Řada vtipů vyzní jakoby do prázdna. 7/10 ()

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné to opravdu místy někdy je. Bohužel zde Rowan Atkinson ještě hledá sám sebe a polohu humoru která mu jde nejlíp- lidově řečeno, jeho postava se mě zdála absolutně nesympatická, až odpudivá a hodně tomu pomohl její představitel. Přemýšlel jsem, jestli se na to nevyprdnu a zbylé díly smažu (naštěstí jsem to neudělal). Jediné za co si tato první série zaslouží potlesk, jsou některé vedlejší posatavy král Richard IV či ten Skot. ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve skutečnosti ne jeden seriál, ale 4 série (starověk, středověk,novověk a první světová válka). Kdo by za tváří Rowana Atkinsona hledal pitomce, měl by se podívat na tento čtyřseriál. Je tedy dosti náročný a stoprocentně si jej vychutnáte pouze při dobré znalosti britské historie a literatury, ale nenechte se odradit. Spousta scének je srozumitelná všem a mnohde zjistíte přímou návaznost i na českou politickou scénu (pane, vy jste mne vyhodil? -Jistě, co s tebou? -Ale já vám sloužím od vašich dvou let!- Tak dlouho, že jsem s Tebou vydržel? Měl jsem Tě vyhodit už dávno!-Pane budu vám sloužit třeba zadarmo!- Zadarmo? No pak by to snad mohl akceptovat...) Není to zajímavý dialog? ()

Molir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, tak tahle prvni serie je slabsi nez zbytek - vsichni jsou za blbce a humor nespociva v sofistikovanych britskych hlaskach, ale znacne vice ve vulgarnosti... a pry to stalo spoustu penez a celkem to i propadlo a BBC o dalsi rady nemela zajem, nicmene Benu Eltonovi se to povedlo ukecat s tim, ze druha radu natoci levne ve dvou dekoracich s peti herci :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černá zmije nabízí zcela odlišný humor, než na jaký jsme u Atkinsona zvyklí. První série je celkem nadprůměrný sit-com, který je ovšem hrozně zdevastován naprosto špatným až zrůdným, a trestuhodně odflákntým dabingem. Celý seriál dabují snad 4 lidi, hrůza. Také je úplně potlačen zlověstný a škodolibý smích hlavního hrdiny. Zrušte dabing! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama