Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (248)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem psal v komentáři na jinou sérii Zmije. Ta první mne ani tak moc neoslovila. Je to však tou dobou, špína, smrad a svrab není to, co bych musel v TV vidět. Vím, že je ten seriál úplně o něčem jiném, ale prostě pro mne je příjemnější až druhá polovina této seriálové ságy, přesto dávám maximum hvězd. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Každá série Black Addera se sice odehrává v jiné době a prostředí, ale přesto se nese ve stejném duchu. A ten duch se vyznačuje smrští fórů, kousavých narážek, vychytralých plánů, maskované nevraživosti, nepříliš skrývané nadřazenosti a předem stěží odhadnutelných zvratů. Když máte štěstí a nenatrefíte na česky dabovanou verzi, budete se bavit přímo královsky! (Nebo spíš Blackadderovsky? :-)) ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malo to občas také pred beanovské grimasy. A čo sa týka humoru samotného? Táto historická doba bola asi až priveľmi temná, pretože v nej čierny humor neustále zanikal a bol ťažko rozpoznateľný. Prvú sériu Černej zmije by som odporučil vynechať, aby ste sa vyhli zbytočnému odradeniu od pokračovaní. Tie totiž prinášajú pobavenie a Rowana Atkinsona v neprofláklej podobe. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomente na lhare Shakespeara, tento serial vam ukaze prave dejiny Anglie. Prave v prvni serii pripomina Atkinson nejvice Beana, kterym se proslavil o par let pozdeji. Ackoli asi 99% z nas videla Beana driv. Svoji blbosti predci Edmunda Cernou zmiji jeho spolecnik Percy, ale Baldrick zde z cele trojce pusobi nejinteligentneji. Dokonce umi cist ! Blessed se pro tuto roli krale narodil (fresh horses !!!), skoda, ze uz v dalsich seriich chybel. Dabing byl sice technicky spatny, ale co do kvality daberu vyborny. Pragr je jediny, kdo dokaze Atkinsona poradne namluvit. Nastesti v novem dabingu zustal, ale jinak az na Placheho (Blessed) jsou novi daberi znatelne horsi. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita pozvolna rostla, ale na víc než průměr to není. Humor je hodně jednoduchý, občas skoro fekální a vtipy často vyznívají do ztracena. Dost možná nějaké z nich sežral opravdu mizerný dabing, ale ony i tak nestály za moc. Rowan Atkinson je jediný opravdu světlý bod na celé první sérii. Tak krásně slizkého a s citem zahraného manipulátora musí člověk obdivovat. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Britský filmový časopis Říše zařadil snímek v žebříčku nejlepších seriálů všech dob na 20. pozici. (Terva)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama