Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek Atkinsonovi kariéry nemohl odstartovat lépe. Sám si svoji postavu napsal a dokonale se k němu hodí. Sice to chvíli trvá než si člověk zvykne na tento druh humoru ale druhá půlku seriálu (respektive 3 díly) je opravdu výborná. Příběh se odehrává mezi 13-14 století, a je až podivuhodné jak se autorům podařilo do této ponuré doby vměstnat tolik humoru. Jediné co seriálu kazí na genialitě je náš dabing, který jako by dělali na koleně a je to vcelku škoda. Řada vtipů vyzní jakoby do prázdna. 7/10 ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

- Mám vychytralý plán... - Ano, Baldricku? - Můj pane, co kdybychom okomentovali první sérii o vašich příhodách a vašem slavném rodu? Nuže, přátelé, nebyl bych opravdovým fandou britského humoru a jeho sitcomů, kdybych si nesehnal předskokana Mr.Beana. Ovšem degradovat Zmiji na tento prostý fakt je velice neslušné k seriálu. Podle mě už první sérii podává Atkinson ještě lepší výkon než v Beanovi. Ovšem od Rowana očekávám v dalších sériích ještě zlepšení. Zde je vidět, že je též spoluautorem scénáře, a tak místy připomíná i svoji nejslavnější roli. Humor je sice typicky britský, ale zároveň i nebývale vulgární - tolik např. sexuálních narážek jsem už v britcomech neviděl pěkně dlouho. Co mě na první Zmiji také vadilo, že polovina epizod (konkrétně druhá, třetí a šestá) místy nudí (šestý díl to ovšem nahrazuje trošku dojemným koncem). Zato první je vynikajícím startem Edmundových lapálií a na čtvrtém a pátém díle se stěží najdou nějaké mouchy. Takže konečný soud - úvod se docela nepovedl, ale jedná se pořád o slušnou zábavu a už se plně těším na druhou sérii. P.S. Neudělejte stejnou chybu jako já - tj. nestahujte s českým dabingem! Až na Jiřího Pragera (jediné pozitivum dabingu - objevení tohoto herce do role Atkinsona) celý seriál začne v první možné chvíli trhat uši (hlavně slyšet "můj lorde" by se mělo zařadit na listinu trestů smrti). Naštěstí jsem si stáhl originál a teď mohu obdivovat. ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se jedná o jeden z nejlepších seriálů, tak první série je jenom pro fajnšmekry. Sice si ji rád občas pustím, ale objektivně je to brak v porovnání s tím co bude dál. Rowan Atkinson totiž stále hraje Mr. Beana nikoliv Lorda Blackaddera. I když neuvěřitelnost a absurdnost situací je zde asi ze všech sérií nejdrsnější. Ale o tom je asi celá Černá zmije. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární britcom a Rowan Atkinson v roli černé zmije ( Edmund Black Adder ). Jedná se o takový průřez anglickými dějinami, děj se odehrává v patnáctém století na dvoře Richarda IV. V Anglii uznávanější než Mr. Bean. / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve skutečnosti ne jeden seriál, ale 4 série (starověk, středověk,novověk a první světová válka). Kdo by za tváří Rowana Atkinsona hledal pitomce, měl by se podívat na tento čtyřseriál. Je tedy dosti náročný a stoprocentně si jej vychutnáte pouze při dobré znalosti britské historie a literatury, ale nenechte se odradit. Spousta scének je srozumitelná všem a mnohde zjistíte přímou návaznost i na českou politickou scénu (pane, vy jste mne vyhodil? -Jistě, co s tebou? -Ale já vám sloužím od vašich dvou let!- Tak dlouho, že jsem s Tebou vydržel? Měl jsem Tě vyhodit už dávno!-Pane budu vám sloužit třeba zadarmo!- Zadarmo? No pak by to snad mohl akceptovat...) Není to zajímavý dialog? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Britský filmový časopis Říše zařadil snímek v žebříčku nejlepších seriálů všech dob na 20. pozici. (Terva)

Reklama

Reklama