Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (166)

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmund v druhé sérii dospěl a vychytral. Už není takový magor jako v první sérii, ale dostal pekelně ostrý jazyk a neskutečně prořízlou pusu, kterou pronáší neuvěřitelně jedovaté hlášky. Navíc to Rowanu Atkinsonovi sekne. Jediným minusem je pro mě královna a služka. Ačkoli měli pár podařených vtipů, působili na mě spíš rušivě ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu už je naprostá lahůdka,Rowan Atkinson se tu už nepitvoří,ale vytváří humor pomocí mluveného slova,obsazení je vynikající,zejména Miranda Richardson jako Alžběta I. je fantastická a vytváří mezi svými oblíbenci podobně šťastnou atmosféru,jakou dokázal později šířit mezi svými soudruhy Josif Vissarionovič Džugašvili. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A trapnost je pryč. Téměř. Blackadder evidentně našel svůj styl a utahuje matky s každým dílem, takže druhá řada působí daleko uceleněji než první kousky. Královna a její kumpáni jsou pro Atkinsona evidentně o moc lepší nahrávači než vousatý král z řady první a tak ústředních šest postav najednou nepůsobí jako rozháraná banda nedotažených charakterů. Pořád tu několik slabších spících epizod je, což v celkovém součtu 6ti dílů bolí, ale ta stoupající tendence je evidentní a všechno to vybublá a vyvrcholí s přáchodem Hugh Laurie. Velký věci na obzoru. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Melchett: Vidím Černá zmije, že už sis začal mluvit sám pro sebe. - Ano, jen tak jsem si jist inteligentní konverzací. 1. Zvony: Nejslabší díl série a zároveň nejnudnější 4/10 2. Hlava: Nejlepší díl série, záměna s pytlem na hlavě v mučírně je nezapomenutelná 10/10 3. Brambora: Spousta vtipných hlášek a kapitán Rum v akci 9/10 4. Peníze: Kvalitu této epizody, kdy Edmundovi teče do bot trochu kalí trapárničky královny 8/10 5. Pivo: Dva mejdany - o to více vtipu 8/10 6. Okovy: Černá zmije je unesen, vtipu poskrovnu, převažuje nuda 6/10 Celkové hodnocení: 4* S první sérií se to nedá vůbec srovnávat - Atkinsonovi to s bradkou sekne, ostatní přestali trapně chřepčit a příval hlášek je opravdu vydatný. Jen tak dál. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, takhle, prosím, klidně pokračujte dále. Vtip podstatně "chytřejší", respektive založený na mém oblíbeném kontrastu sarkastického ostrovtipu s různými stupni normálnosti/infantilnosti/hlouposti. Nejlepší postava: Queen Liz, Blackadder sám Nejlepší pasáže: parafráze Richarda II., počítání fazolí, odhalování padoucha a jeho pohnutek v závěrečném dílu ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)

Reklama

Reklama