Reklama

Reklama

Pouto nejsilnější

  • Velká Británie Brief Encounter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komorní drama o nenaplněné vášni, které bylo režisérovou čtvrtou (a poslední) spoluprací s divadelním autorem Noelem Cowardem, a které volně inspirovalo romanci Zamilovat se (1984) s Robertem De Nirem a Meryl Streepovou, je dnes nezaslouženě ve stínu Leanových pozdějších, velkolepých výpravných historických fresek.
V retrospektivách, za doprovodu Rachmaninova klavírního koncertu, se odehrává milostný příběh vdané ženy v domácnosti Laury (Celia Johnsonová) a lékaře Aleca (Trevor Howard), kteří se každý čtvrtek náhodně setkávají na vlakovém nádraží. Přes lásku, která mezi vznikla, oba vědí, že jejich vztah nemá budoucnost... (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Madison 

všechny recenze uživatele

Čo najviac oceňujem, je prekrásny hudobný sprievod, ktorý napriek sentimentálnemu scenáru chabej romantike dodával silnú melodramatickú atmosféru. Podobné námety mi vyhovujú, no herci v takýchto príbehoch dokážu urobiť najväčší dojem, čo sa Brief Encounter vypomstilo. Dvaja hlavní, v bolesti utopení hrdinovia, vo mne nevyvolávali takmer žiadne emócie, hoci aspoň Celia Johnson pôsobila dôveryhodnejšie. Som trochu sklamaná, no jedno pozretie nezabije a klavír samotný urobil divy. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

David Lean musel mit nejakou uchylku, nebo trauma z manzelske nevery, protoze tohle tema sjizdi skoro v kazdem filmu. Ja mu opet do hrobu posilam kazani, ze pokud chce natocit neco skutecne romantickeho, tak tudy cesta rozhodne nevede, protoze 2 lidi podvadejici sve stastne a nicnetusici rodinky si me proste nikdy nemuzou ziskat. Obzvlast kdyz hlavni zenu hraje tak strasne hnusna a nesympaticka lochnesska prisera (odehrava se to v Anglii, takze Celia Johnson uplne klidne skutecne mohla byt ta legendardni lochnesska). Z ciste filmoveho hlediska a s ohledem na na svou dobu originalni styl vypraveni je to ale jinak oldschool kvalitka. 6/10 ()

Reklama

eileen 

všechny recenze uživatele

Jakkoli miluji tu nejnovější verzi s de Nirem a Streep, musím uznat, že toto je lepší, hlavně zde američané nesklouzkli k happy endu, což se cení a v tomto případě je to hlvně uvěřitelnější, jelikož tak to v životě chodí. Když máte dobře fungující rodinu s dětmi, jen těžko dokážete celé roky hodit za hlavu a jít za svým srdcem. Krásně natočený film a perfektní nápad odvyprávět celý příběh jako retrospektivu v jeden večer. Nemohu si pomoci, ale takovéto kousky my Češi z této doby nemáme. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Dostalo se mi křídel. Fakt! Ne vždy je romantický film obdařen perfektním scénářem, režisérem, potažmo jeho smyslným smyslem pro asociace, jeho detaily. Všechno bylo totálně upřímný. Bylo to jako zakořenit k něčemu strašně vzdálenýmu, ale zároveň strašně povědomému. Brief Encounter je obrovskou zářivou hvězdou mezi vším a mezi ničím. Zatím nikdo se jí totiž ani o píď nepřiblížil. Krása! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £170,000Tržby USA Tržby Celosvetovo $80,000▐ zo začiatku to je také tápanie o čo tam vlastne ide, potom sa človek dostane do obrazu ale to vzplanutie až tak nedostane, nemá to tú správnu iskru, ten doktor nemá patričnú charizmu /60%/ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • V Irsku byl snímek nejprve zakázán, protože prý zobrazoval cizoložství v sympatickém světle. (Hans.)
  • Pre veľký úspech bol vo Francúzsku znovu nasadený do kín v roku 1948. (Zdroj: moviemania.sk) (classic)
  • Howard a Johnsonová hrají milence z Kentu. V jednom záběru se v pozadí mihne yorkshirský dopravní ukazatel. (Sinecod)

Reklama

Reklama