Reklama

Reklama

Rodinné sídlo

(seriál)
TV spot

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílná adaptace klasického románu E.M. Forstera, která se odehrává v eduardovské Anglii, vypráví příběh Margaret a Helen Schlegelových, dvou nezávislých a nekonvenčních sester hledajících lásku a smysl života v neustále se měnícím světě. Margaret a Helen Schlegelovy jsou inteligentní a idealistické mladé ženy, které žijí společně se svým mladším bratrem, hypochondrem Tibbym, v eduardovském Londýně. Od smrti rodičů vedou sestry navzdory nejlepším úmyslům své vlezlé tety Juley nezávislý a lehce neobvyklý život. Poté, co se o prázdninách seznámí s bohatou a konzervativní rodinou Wilcoxových, naváže Margaret přátelství se starší a konvenčnější Ruth Wilcoxovou. Když však Ruth nečekaně zemře, Margaret je čím dál více přitahována čerstvě ovdovělým Henrym Wilcoxem, obchodníkem, který se sám vypracoval a zdědil milované rodinné sídlo své zesnulé ženy. Vášnivá a rozmarná Helen se mezitím zaměří na mladého Leonarda Basta, živořícího bankovního úředníka, který je vázán svým slibem oženit se s přitažlivou, ale zranitelnou milenkou Jacky. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (6)

  • 1. novembra 2017 mala séria svoju oficiálnu britskú premiéru v Londýne v BFI Southbank. Dňa 4. apríla 2018 mala séria svoju oficiálnu americkú premiéru v New Yorku v hoteli Whitby. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v lete 2016. Dom používaný pre Howards End je Vann House, neďaleko Hambledonu v Surrey, južne od Guildfordu. Dom pochádza z roku 1542, ale po roku 1907 bol modernejšie prerobený a pridané boli záhrady. Okrem toho sa natáčalo v Londýne a grófstve Dorsey. (Arsenal83)
  • Hayley Atwell sa veľmi pozitívne vyjadrila k jej spolupráci s jej kolegami, najmä Matthewom Macfadyenom, ktorý hral Henryho Wilcoxa. Užívala si dynamiku medzi ich postavami a možnosť skúmať zložité vzťahy na obrazovke. (Arsenal83)
  • Atwell ocenila scenáristu Kennetha Lonergana za kvalitu adaptácie predlohy. Ocenila jeho schopnosť zachytiť podstatu Forsterovej tvorby a zároveň priniesť nový pohľad, ktorý rezonuje u moderného diváka. Sama vyjadrila hlbokú úctu k Forsterovmu dielu a cítila sa poctená byť súčasťou projektu, ktorý oživuje taký milovaný román. (Arsenal83)
  • Hayley Atwell zdôraznila nadčasovosť príbehu. Poznamenala, že problémy triedy, sociálnej mobility a ľudského spojenia skúmané v seriáli zostávajú aktuálne aj dnes, vďaka čomu je prispôsobenie relevantné pre súčasné publikum. (Arsenal83)
  • Hayley Atwell popísala svoju postavu ako "progresívnu a pokrokovo zmýšľajúcu ženu svojej doby". Obdivovala Margaretinu nezávislosť, inteligenciu a súcit, vlastnosti, ktoré považovala za inšpirujúce a relevantné. (Arsenal83)

Reklama

Reklama