Reklama

Reklama

Peacemaker

Trailer

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Důvody, proč mít rád tenhle film: 1) Nicole Kidmanová (a její kostýmky) 2) George Clooney (a jeho charisma) 3) Marcel Iures coby záporný hrdina (jehož charisma je asi tak stokrát větší než u Clooneyho) 4) hudba Hanse Zimmera 5) akční scény. Na mě platí všech pět důvodů, takže dávám *****. Nic to však nemění na tom, že na několika málo místech je to těžké béčko. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Nenáročná spy-akce, které nechybí jak působivé akční scény, napětí, spád i charizmatické duo klaďas/záporák (výborný Iures a ještě lepší Clooney, který svou sekundantku Kidmanovou válcuje na plné čáře). Nechybí však ani typická scénáristická infantilita - předvídatelný děj a spousta klišé. Škoda, že si film neudržel onu zajímavou - bondovskou atmosféru z první poloviny. Kolem a kolem je to pořád lehký nadprůměr a díky Clooneymu přimhouřím oko ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Zlatý devadesátý - padouchům ještě chybí turbany, mají pořádně ostrý "r" a pocházejí z Uralu. Amíci bezúhonně střílí a likvidují po celém světě (to vlastně platí stále :-) a ve finále zachrání přinejmenším Ameriku ale spíš celý svět. Clooney je fajn, Nicol to sluší a škatulka solidního oldschool thrilleru je vyplněna. ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Na úvod člověka naladí efektní scéna s krádeží jaderných hlavic, ale pak už to je celkem o ničem. Jedna hvězdička hodnocení je za výbornou hudbu, ale ta sama o sobě film zachránit nemůže. Takže kromě výše uvedeného je jediným kladem charizmatická dvojka hlavních hrdinů a celkem sympatický nápad, že vládní špičky USA se nesnaží bezcharakterně něo zamlčet nebo zneužít pro svoji politickou kariéru, ale bez výhrad povolují řešení navrhované svými experty. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Peacemaker = Průměrmaker. Co se týká režie dosud televizní harcovnice Mimi Leder, jedná se o průměr lepší, byť se i zde (tentokrát nepatřičně) snaží, jak je jejím zvykem, ždímat sentiment. Ani to nestačilo, aby dokázala vytáhnout rutinní a nedobrý scénář, jen tak hala bala si pohrávající s tehdejšími světovými politicko-válečnými boláky, aspoň o hvězdičku výše. Nedokázalo to chytnout, naopak odrazovalo to nesmysly (které se nedokázaly vstřebat ani v takto poměrně tolerantním žánru) a kostrbatostí děje. Hlavní duo Clooney- Kidman nepůsobí sehraně, hlavně druhé jmenované role přímo nesedla. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Z bratislavskej Univerzitnej knižnice sa stala Stadtbibliothek a nemecké nápisy ozdobili aj budovy na Hlavnom námestí Bratislavy. Točilo sa tiež pred Slovenským národným divadlom, kde Clooney bez ľútosti dorazil zločincov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Scéna s prekladaním hlavíc z vlaku na nákladné auto sa natáčala na ceste z Harmanca na Kráľovu studňu Zalámanou dolinou pred stúpaním na Túfnu (viadukt železničnej trasy Vrútky - Banská Bystrica). (ČSFD)

Reklama

Reklama