Reklama

Reklama

Peacemaker

Trailer

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupině ruských vojáků se nelíbí konec "studené války", to že se mají na rozkaz americké vlády odzbrojovat. Při jednom transportu jaderných hlavic unesou vlak, který je převáží, přičemž nechají jednu vybouchnout uprostřed Uralu, aby svoji loupež zamaskovali. To však neunikne pozornosti celého světa, a mimo jiné se do pátrání pouští plukovník Thomas Devoe (George Clooney) a šéfka jakéhosi jaderného úřadu doktorka Julia Kellyová (Nicole Kidman). Ti musí zabránit katastrofě, kdy srbští extrémisté chtějí umístit jadernou hlavici uprostřed New Yorku... Film lze rozdělit na dvě poloviny - první, skvěle naplánovaná krádež vlaku, převoz jaderných hlavic a pátrání Clooneyho a Kidmanové nemá absolutně žádnou chybu, druhá - hledání hlavice uprostřed New Yorku už je bohužel jen velkým chaosem, zvlášť Kidmanová pobíhá jak zmatená slípka (nic osobního) a samotný konec už tomu úplně nasadí korunu.. Ať tak či tak, Clooney Kidmanovou výrazně přehrává, jeho rebelský plukovník je prostě cool. I "hlavní" záporák Marcel Iures je výborný, jeho vnitřní "bolest" z něj vyzařuje na míle daleko. A ještě nelze opomenout nádhernou hudbu Hanse Zimmera, lahůdka pro vaše uši... ()

wincow 

všechny recenze uživatele

Nočným Ruskom sa v čele krátkeho vlaku rúti parná lokomotíva s červenou hviezdou - je to armádny transport desiatich jadrových hlavíc... Onedlho nato musia Američania nájsť tú poslednú. Jediné čo majú k dispozícii, je faktúra za zapožičanie vojenského náklaďáku obsahujúca miesto nakládky, miesto doručenia, číslo účtu jedného moslima a poznámku s cieľovou ulicou v New Yorku. Bude to stačiť? Za zmienku ešte stojí, že Mnohé z lokácií sú v Bratislave a okolí (viz. zaujímavosti). ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Důvody, proč mít rád tenhle film: 1) Nicole Kidmanová (a její kostýmky) 2) George Clooney (a jeho charisma) 3) Marcel Iures coby záporný hrdina (jehož charisma je asi tak stokrát větší než u Clooneyho) 4) hudba Hanse Zimmera 5) akční scény. Na mě platí všech pět důvodů, takže dávám *****. Nic to však nemění na tom, že na několika málo místech je to těžké béčko. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení není bohužel všechno. Scénář byl dost průměrný (scéna ve vlaku byla hodně dobrá) a i zisk úvodních klíčových informací byl úsměvný (osobní poznámka zrovna u transferu jaderných hlavic od místa nehody směr Írán a zrovna ta zkratka říká takřka vše od Sarajeva po název ulice v NY) a i ochranka v té firmě dosti pospávala... Kidman tu vlastně ve finále jen pobíhá s Clooneym tam a zpět a nic tak 2x neřeší.. 3z5 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Několik skvěle inscenovaných akčních scén se tu bohužel tříští s poměrně velkou dávkou typického akčního klišé. Přesto nám Mimi Leder zprostředkovává pro ní spíše typický "rodinný" zážitek, namísto "chlapské drsnosti". George Clooney je samozřejmě perfektní a Kidman nedokáže zahrát špatně. Lokace se střídají velmi rychle a občas má divák problém registrovat. Přehlednosti dvakrát nepomůže ani střihač, avšak film jakožto celek je poměrně ucházející. Závěrečná naháněčka strhující, pěkně podbarvená akční Zimmerovou hudbou. Chvílemi odfláklé vizuální efekty ani tak nevadí. Slušná akční střední třída. Nenáročná podívaná na sobotní večer. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Ruští vojáci ve vlaku jsou ozbrojeni československými útočnými puškami Vzor 58. (Saccard)
  • Záverečná scéna, v ktorej sa Nicole Kidman kúpe v bazéne, bola natočená v bratislavskej Iuvente. (uncle_sam01)
  • Americké bojové vrtulníky, se kterými komando pronásleduje náklaďák s hlavicemi, jsou typ Eurocopter AS565 Panther. Tento typ nikdy nebyl zařazen ve výzbroji amerického letectva. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama