Reklama

Reklama

Peacemaker

Trailer

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Film je priemerne dobrý akčný film. Je však výnimočný zábermi Bratislavy ako Viedne (naháňačka na Hviezdoslavovom námestí, Primaciálny palác) a - podržte sa - aj Sarajeva (záber v televízii na aulu Univerzity Komenského). Keby bol celý film úplne nanič, kvôli tomuto si ho budem pamätať asi do konca života:-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 *,což je u mě na akční film poměrně hodně,ale hned vysvětlím proč.Základ u akčního filmu je pro mě neustálá akce,nářez,napětí,výbuchy,dramatické chvilky a to podle mne v Peacemakeru funguje na plný obrátky.I co se týče hereckého obsazení,spokojenost na mé straně byla,takže já byl tím pádem spokojený s celým filmem a Peacemaker doporučuji,pro mne příjemné překvapení. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek Peacemakeru byl slušný a přepadení parního vlaku komandem z druhého vlaku taženého klasickým Sergejem bylo bezva. Ty červené noční zaměřovače asi utkví v hlavě každému. Pak se toho ale chopí USA resp. Nikol a George a začne to být krapet přitažené za vlasy. Nicole je zde sice mlaďounká, štíhlounká a z coby doktorky specialistky na atomové zbraně z ní sálala radiace při každém kroku (alespoň na mne). Chce mi však někdo tvrdit, že při takovémhle průseru by nějaká doktorka řídíla generály, federály atd... a rozdávala jim příkazy typu, vy mi Johne zjistěte vše o ruských prodejcích atomových zbraní :-). To samé George. A ono to nestačí, oba jdou odpoloviny filmu do akce a záchrana světa (nebudu spoilerovat) stojí jen na nich... Je to škoda, ty lokace v Jugoslávii, Rusku byly celkem fajn, film působil docela výpravně až ná pár postarších dogitálních efektů výbuchů je koukatelný i dnes. Bohužel je to takový typický americký akčňák se dvěma klaďáky a jedním záporákem. Naštěstí nedošlo na zastavení pumy v poslední sekundě a stříhání modrého (nebočerveného?) drátku. To už by film definitivně pohřbilo. Dávám tedy za 3 plutoniové hlavice. * * * ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Odvrátiť katastrofu sa ako tradične snaží dvojica muž a žena. Úvodná vlaková scéna bola prijateľne akčná, ale divákovi nečakane odopreli haváriu vlaku, asi nestačil rozpočet. Jadrový výbuch nechýbal, tých pár sekúnd stačilo na vystrašenie diváka. Zvyšok filmu je už vopred jasný, ako neohrození hrdinovia drsný a nežná prekonajú všetky prekážky a miestne zložky sú absolútne neschopné. Schumacher z tohto filmu nebude nadšený, akého menovca si tam zaslúžil, scenárista fandil asi inému tímu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale no, na pomedzí trápnosti a solídneho priemeru. My Slováci dávame z princípu ale vyššie hodnotenia, to je jasné. Pokus producentov o presadenie Clooneyho do role akčnej hviezdy budúcnosti našťastie nevyšiel, išiel si vlastnou cestou. V tomto filme ale toho nevyšlo omnoho viac. Lenže keď je tam tá pridaná hodnota v podobe Bratislavy, je to hneď aspoň pozerateľné. Kidmanka konečne so sexy účesom. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Malé osobní letadlo je typ Utva-75. Jedná se o kompaktní dolnoplošník s pístovým motorem vyráběný srbskou společností UTVA od roku 1976. Používá se především jako vojenský základní cvičný a sportovní letoun. Tento konkrétní filmový letoun s imatrikulací „Z3-DCF“ létal ještě v roce 2022 a byl v držení soukromníka v Makedonii. (sator)
  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)
  • Tento film společně s filmem Hon na myš jsou první filmy studia DreamWorks SKG (fannah)

Reklama

Reklama