Reklama

Reklama

Peacemaker

Trailer

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Generál Alexandr Kodorov nejezdí s transportem jaderných hlavic. To je jak Ivana Trumpová v metru." Tahle celosvětová honička za jadernejma hlavicema sice logiku moc nepotkala, ale mně rozhodně připadá zábavná. Vědátorka Kellyová a drsňák Devou totiž zachraňujou demokracii tak odhodlaně, že jsem jim skoro i fandil. Ve skutečnosti jsem ovšem na straně jakýhokoli občana bývalý Jugoslávie, kterej donese hromadu plutonia do domu Balkánský řeznice jako poděkování za její humanitární bombardování. ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Dovoľujem si povedať že tento film patrí medzi najlepšie čo sa týka Clooneyho filmografie. Aj ked niektorý vravia že zápletka nebola dobrá, mne sa v tomto filme páčila. Nahánačka s mojím obľúbeným typom Mercedesa je rovnako výborná ako aj akcia s Clooneym v tom nákladiaku. Takisto výbuch jádrovej bomby na začiatku bol veľmi podarený. Hlavný záporák ušiel, a celkovo film na mna dobre pôsobil. No však hl. ženská by mala byť v takomto akčnom filme aspon trochu sexi. Ale Nicole Kidman mi však sexi ani náhodou neprišla. Do tohto filmu by sa skôr hodila taká Halle Berry alebo taká Eva Longoria. A nie takáto múmia ako Nicole. Toto je dôvod prečo 4* a nie 5*. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když svěříte akční film ženě, převážně televizní režisérce, tak také musíte počítat s tím, že film nestrhne tak, jak by měl. A to Mimi Leder režírovala ještě poměrně zdatně. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Když se do hlavních rolích angažují George Clooney a Nicole Kidman, nemusí to vždy stoprocentně vyjít. Něco se na filmu podařilo a něco už méně. Vadilo mně, že vážně míněný film velmi často působil jako parodie na špionážní filmy. To byl asi nejrušivější element, ale stejně bych s hodnocením zůstal u méně záživného průměru. 50% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Zlatý devadesátý - padouchům ještě chybí turbany, mají pořádně ostrý "r" a pocházejí z Uralu. Amíci bezúhonně střílí a likvidují po celém světě (to vlastně platí stále :-) a ve finále zachrání přinejmenším Ameriku ale spíš celý svět. Clooney je fajn, Nicol to sluší a škatulka solidního oldschool thrilleru je vyplněna. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak zas rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, tentokrát v podání charismatického dua George Clooney a Nicole Kidman, zachraňují svět eliminací teroristické hrozby. Ještěže je máme, spasitele všeho lidstva (sem patří otrávený úšklebek a oči v sloup:-)). Zajímavý začátek, poměrně nudný, ukecaný průběh, který snad měl navodit pocit realističnosti, a naprosto nepřekvapivý klišoidní konec. Akční thriller na jedno podívání, nenadchne ani neurazí. 58% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Masky: Beatrix Dollingerová (slovenská maskérka, ktorá v septembri 2005 získala cenu Emmy za TV film Frankenstein). (krasomama)
  • Osobní lokálku táhne lokotraktor T444.1 (726) zvaný „Karkulka“, vyráběný od roku 1965, s připojenými osobními vozy Baafx, odpovídajícím řadě M152.0 (810). Ruští vojáci jsou přepravováni v archaických vagónech soustavy Rybák. Ve vlaku taženém lokomotivou T679.1 je rovněž zařazen poštovní/služební vůz, u ČSD označený DFa. (Robbi)
  • Malé osobní letadlo je typ Utva-75. Jedná se o kompaktní dolnoplošník s pístovým motorem vyráběný srbskou společností UTVA od roku 1976. Používá se především jako vojenský základní cvičný a sportovní letoun. Tento konkrétní filmový letoun s imatrikulací „Z3-DCF“ létal ještě v roce 2022 a byl v držení soukromníka v Makedonii. (sator)

Reklama

Reklama