Reklama

Reklama

Peacemaker

Trailer

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

wincow 

všechny recenze uživatele

Nočným Ruskom sa v čele krátkeho vlaku rúti parná lokomotíva s červenou hviezdou - je to armádny transport desiatich jadrových hlavíc... Onedlho nato musia Američania nájsť tú poslednú. Jediné čo majú k dispozícii, je faktúra za zapožičanie vojenského náklaďáku obsahujúca miesto nakládky, miesto doručenia, číslo účtu jedného moslima a poznámku s cieľovou ulicou v New Yorku. Bude to stačiť? Za zmienku ešte stojí, že Mnohé z lokácií sú v Bratislave a okolí (viz. zaujímavosti). ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Samozrejme som sa na Peacemakera tešil, keďže americký filmový štáb niekoľko dní okupoval centrum Bratislavy. Nedá sa povedať, že by som bol sklamaný. Celkom slušný akčák, pekné prechody z krajiny do krajiny. Nicole ma síce akurát nepresvedčila o svojich kvalitách, ale Georgio vystúpil z tieňa nemocnice... ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně podprůměr, a to už v době, kdy jsem na tom byl v kině...Nejlepší scénou je hned úvodní přepadení vlaku (zakuklenci a přejezdy laserových paprsků mají opravdu něco do sebe), pak se vše zvrhne do vcelku standardní podívané. George Clooney se tímhle filmem sice zapsal do širokého povědomí producentů a diváků, ale jeho výkon je, řekněme, odpočinkový. Nicole Kidman mi byla odjakživa nesympatická, a ač nezpochybňuji její herecké kvality, v tomto snímku opravdu nic zajímavého nepředvádí. Stejně tak jako scénárista a režisér... ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o povedený akční film, který si dnes zase připomenu.Pan Clooney exceluje v různých akčních scénách, které jsou však jen okrajovou záležitostí.Film ukazuje na mnohem podstatnější skutečnosti, které jsou ve hře.A sice na možnost, že se jaderné zbraně mohou dostat do "nepovolaných" rukou.A zde slouží jako zbraň odplaty za účast USA v konfliktu na Balkáně před pár desítkami let. Zde si můžeme za "balkánce" dosadit "někoho"jiného v jiné části světa a jednomu začne běhat mráz po zádech.To by třeba odstřel dvojčat mohl vedle toho vypadat jako běžná stavební nehoda.....No nic. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Generál Alexandr Kodorov nejezdí s transportem jaderných hlavic. To je jak Ivana Trumpová v metru." Tahle celosvětová honička za jadernejma hlavicema sice logiku moc nepotkala, ale mně rozhodně připadá zábavná. Vědátorka Kellyová a drsňák Devou totiž zachraňujou demokracii tak odhodlaně, že jsem jim skoro i fandil. Ve skutečnosti jsem ovšem na straně jakýhokoli občana bývalý Jugoslávie, kterej donese hromadu plutonia do domu Balkánský řeznice jako poděkování za její humanitární bombardování. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Americké bojové vrtulníky, se kterými komando pronásleduje náklaďák s hlavicemi, jsou typ Eurocopter AS565 Panther. Tento typ nikdy nebyl zařazen ve výzbroji amerického letectva. (Foxhound#1)
  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)
  • Z bratislavskej Univerzitnej knižnice sa stala Stadtbibliothek a nemecké nápisy ozdobili aj budovy na Hlavnom námestí Bratislavy. Točilo sa tiež pred Slovenským národným divadlom, kde Clooney bez ľútosti dorazil zločincov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)

Reklama

Reklama