Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Recenze uživatele Andy.222 k tomuto seriálu (2)

Carnival Row (2019) 

Nějakou dobu mi trvalo, než jsem se přestal ksichtit nad tím, jaká je to agitka a "zrcadlo" a další podobné blbiny, které v dnešní době musí všude být a zkusil jsem se "odpoutat". A přestože se mi to podařilo, stále je tu mnoho věcí, co se mi nelíbí. Možná budou rozebrány v druhé sérii, kterou jsem zatím neviděl (což stále nic nemění na tom, že je to nedostatek). V první řadě mi chybí více znalostí minulosti. Kdy lidé objevili Tirnanoc, jak probíhalo spojenectví atd. Co je zač ten Pakt, že to jak se k nim chovají v Burgue je ta "lepší varianta". Seriál nás staví před hotovou věc: Pakt je zlý a je lepší být občan poslední kategorie v Burgue, ale neříká nám proč. A proč vlastně jsou Fey občané poslední kategorie? Mít někoho kdo létá, či má lepší smysly či větší sílu etc. může být nadmíru užitečné. Pro policii, armádu, atd. Natolik užitečné, že to nedává z kapitalistického pohledu, který v zjevně průmyslové republice musel nutně přijít na přetřes vůbec žádný smysl. Létající strážníci u policie, létající pošťáci, satyří stopaři u armády - to mi opravdu chcete namluvit, že by to lidé ZROVNA lidé, kteří jsou archetypálně známí tím, že se snaží vše co existuje zpeněžit či jinak vy(zne)užít by tuhle příležitost zahodili jen protože to nejsou lidé? Určitě si spoustu důvodů dovedu představit, ale seriál nám žádný nedá a to mi příběh ohromně kazilo. Nebýt tohoto a taky toho kyselého ksichtu Delevingne (a ne, prsa to nezachránily), tak musím uznat, že mě seriál počínaje druhým dílem zaháčkoval. Je temný, špinavý a surový. Měl i pár zvratů, které jsem opravdu neočekával a dobře zamíchaly kartami. Přes všechny výtky jsem zvědavý na druhou řadu a kam se bude příběh ubírat dále. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Druhá řada se mi strašně špatně hodnotila. Je tu totiž dost věcí, co dělá dobře a bohužel dle mého názoru i několik věcí co dělá špatně. Velice se mi líbila linka s Novým úsvitem a obecně s Imogene a jejím satyrem. Celkem i zajímavé bylo politikaření v Burgue. Dokonce i Cara se přestala jen kysele ksichtit a začala předvádět více emocí, jak kdyby jí někdo dal pár lekcí herectví. Bohužel je tu i pár stinných stránek. V prvé řadě je konec strašně uspěchaný. Mám neodbytný pocit, že mít druhá řada jeden díl navíc a udělat konec více pozvolnější, značně by to vylepšilo zážitek a možná i nenechalo nezodpovězeno několik nadhozených linek. I když se tvůrci snaží dát všem postavám dostatek prostoru, stále se na některé nedostane a jejich osud s vámi díky tomu nepohne tolik, jak bylo nejspíše zamýšleno. To, že linka černých havranů mi přišla více otravná než cokoliv jiného, může a nemusí být jen můj problém, stejně jako poněkud krkolomný vztah Phila a Vignette. ()

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama