Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (109)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vlastně chápu kladné i záporné ohlasy, co jsem na Carnival Row četl. Pro někoho to může být nepřehledné, nebo chcete-li málo čitelné pro mě však to bylo veskrze příjemné a pozitivní překvapení. Sešly se totiž věci, které dost preferuju. Ideální počet dílů, perfektní lokace, zajímavý, místy dost krvavý děj, hlavní, herecké duo a tohle vše je zabaleno ve fantasy stylu, který mi tak zoufale chybí. Proto nemůžu hodnotit jinak a když tvůrci ještě trošku vypilují scénář a přidají pár příšer, co neznám, nebudu mít vůbec problém, něco v další sérii přihodit. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle mi hodně sedlo! Po všech možných "středověkých" nebo soudobých fantasy je tu konečně něco trochu jinýho (loňský Temný materiály mi prominou) a tím něčím jiným je fantasy ve světě připomínajícím zhruba ten náš za dob kolem první světový - jen je prostě napchanej různýma potvůrka, od kentaurů přes satyry a víly až po mrňavý koboldy. A i na tu válku tady dojde - jen bych si do příští série přál, aby jí bylo víc, páč takový bitky a bojůvky se ve fantasy prostě nevidí a přitom to očividně dost funguje. Technicky je to téměř dokonalý, povědomý město a teda i celý prostředí potěší, detektivní linka funguje skvěle, politická dostatečně, o světě se mluví tak, že působí obrovským a propracovaným dojmem, má to krev, má to prsa, má to incesty a smrti sympaťáků... co víc si přát? Snad jen ta imigrantská linka mohla bejt zpracovaná trochu trochu víc s citem, aby nepůsobila tak tendenčně, ale to už bych byl hnidopich. Perte mi sem druhou sérii! ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tím největším trnem v patě je, že Carnival Row prostě nemá škatulku, ve který by vládnul. Mytologie je jen zástěrka pro prachobyčejnej rasismus, detektivní linku nelze kvůli twistu v posledním dílu uhádnout a Cara Delavigne na to jednoduše nemá. A já se ke konci přistihnul, že beru atmosféru na milost jen díky Česku, a že bych vlastně moc rád znova kouknul třeba na kompletní Ripper Street. A taky že stačilo. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bomba. Miluji tuto dobu. Ponuro, špínu, přítmí ulic. Takový smrádek Jacka Rozparovače s Sherlockem v jednom. Orlando je jak Luke Evans v Alienist. Penny Dreadful a podobné seriály - to miluji a ošklivou Tamzin Merchant od Tudorovců, až po Salem rovněž. Zatím nejlepší díl je třetí (jsem teprv u čtvrtého). Tak my umíme natočit takové seriály. Postarat se o dobové rekvizity - člověk žasne nad výbavou dobových domácností či apoték - každá sklenička, dekorace, obraz, koberec. Umíme šít takové nádherné kostýmy, stavět pro seriál Vikingové lodě, vyrábět zbrojení, zbraně kulisy, atd. atd. a sami neumíme pod českou kinematografí prezentovat nic jiného, než filmy, které zesměšňují postižení, povolání, alkoholismus nebo zamilované lidi. A seriály? Ordinace? Ulice? Děláte si kurva srandu? ()

barteca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádkový Temný příběh. Vizuálně poutavá fantazy s krimi příběhem a paralelami k současnosti. Vše umocňuje působivá magie českých lokací. V sedmé dílu třeba opuštěný zámeček v Krnsku. Orlando vyzrál, hraje nesmírně úsporně, precizně. Poklonu zaslouží čeští řemeslníci. Produkce utratila miliardu a čtvrt. https://www.filmovamista.cz/clanek/269-Padla-posledni-klapka-futuristickeho-serialu-Carnival-Row, ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo mj. ve skalním městě Prachov a Adršpachu. (Jacobones)
  • Ve 13. minutě se děj odehrává v jídelně, kde je vidět na zdi nápis v českém jazyce napsaný velkými písmeny: „Kdo nepracuje nejí!“ (Yardak)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama