Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 4
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (109)

dragon94 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí druhé série musím jednu hvězdičku ubrat. Né snad, že by byla druhá série horší, než první. Popravdě bych řekl, že je kvalitativně dost srovnatelná. Herci hrají pořád výborně. Prim ovšem pořád hraje Orlandův Rycroft Philostrate, který to opět celé táhne na svých bedrech. Vizuál je naprosto skvělý, akce dobře natočená, ale po stránce děje se to opět hrozně táhne a nikam moc se to neposouvá. Když potom v půlce série utnou smrtí několika postav linku, které byla věnována většina stopáže, aniž by jejich dějové linky k něčemu vedli, jsem si začal říkat k čemu to celé vlastně bylo. Zkrátka seriál mě ani trošku nepřesvědčil, že by se to celé nedalo odvyprávět v jednom maximálně ve dvou filmech. Případně potom v jedné minisérii. 3* 60% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Britský hororový fantasy seriál ktorý som zhltol sa jeden deň. Dobrý výkon aj peknej Delevingne. Či skvelé efekty a nápad s vilámi tvorcom vyšiel, celkom dobrá seriálová tvorba, ktorá si ešte zaslúži moju pozornosť. Ak sa teda dočkáme druhej serie. Vydarené bolo aj prostredie natáčané priamo v historickej Prahe. 3* ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vlastně chápu kladné i záporné ohlasy, co jsem na Carnival Row četl. Pro někoho to může být nepřehledné, nebo chcete-li málo čitelné pro mě však to bylo veskrze příjemné a pozitivní překvapení. Sešly se totiž věci, které dost preferuju. Ideální počet dílů, perfektní lokace, zajímavý, místy dost krvavý děj, hlavní, herecké duo a tohle vše je zabaleno ve fantasy stylu, který mi tak zoufale chybí. Proto nemůžu hodnotit jinak a když tvůrci ještě trošku vypilují scénář a přidají pár příšer, co neznám, nebudu mít vůbec problém, něco v další sérii přihodit. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Super stylizace, hezkej svět, zajímavý postavy. Pomalejší tempo vyprávění až tak moc nevadí, protože je na co se dívat a seriál zabaví sem tam i něčím jiným, než hlavním dějem. Což je tak trochu štěstí, protože hlavní dějová linka není zrovna moc plynulá a obecně sem měl dojem že se spíš příběh odehrává postavám, než že by postavy táhly příběh (což je zvlášť v detektivce dost nanic). Navíc jeden antagonista nemá nijak moc prostoru, druhý je dost nudná variace na GOT Little fingera (chaos &shits kecy, fakticky tuctovej psychopat) a pár zajímavých postav nemá skoro vůbec prostor nebo to schytaj těsně potom, co se stanou zajímavými. Plus samozřejmě to jak celý závěr "zradil" vykreslení složité společenské situace v níž jsou věci mnohdy šedé a spadnul do takové moralizující alegorie historie a současnosti kdy se všechno vybarvilo do černobíla byl poněkud zklamání. Tj. díky té stylizaci, světu, postavám a pár nápadům a konceptům první série stojí za to - jestli to ale něco nabídne i dál je trochu nejasný. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Ve fantazijní Praze 19. století s přefotošopovanými Hradčany spolu žijí lidé, negromufloni a masařky. Ubohé masařky musely qůli válce uprchnout ze své vlasti, která samozřejmě, než ji napadl zlý ISI…, tedy pardon Pakt, jen vzqétala, vůbec tam neměli 13. století a masařky se nyní jen zoufale a mírumílovně snaží asimilovat do společnosti, plně respektují její kulturu, dřou do úmoru, ani trochu neparazitují na podporách a nesnaží se, kam vlezou, bezohledně transformovat své okolí na Masařkochalifát. Negromufloni přitáhli či byli importováni ještě před masařkami odněkud hodně z jihu, samo sebou jeden renesanční vzdělanec a intelektuál vedle druhého, poctiví, pracovití a naprosto oddaní své nové vlasti, ale chudáci mají rohy, a tak mohou vykonávat jen ty nejhnusnější práce. No a lidé jsou vypatlaní xenofobní zmrdi a rasistické kurvy, jejichž jedinou kratochvílí je sužovat a týrat ty nešťastníky s tolik otevřeným srdcem. Naštěstí se i mezi nimi sem tam najde i nějaký ten vyjebaný sluníč…., tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct soucitný filantrop, altruista a správňák, v tomto případě jako vždy zoufale nehrající homokapitán a panenka pro teplouše Orlando Blow, jeden z mála uvědomující si tu hloupou omezenost, maloměšťáctví a republikánské šosáctví svého druhu a do roztrhání análu bojující za lepší, multikulturně prosluněné zítřky Sdružených barev Benettonu. V jeho spravedlivém snažení mu neméně hamletovsky kunduje, zoufalost kástingu podtrhujíc, prkenná odpornost napřesdržku, způsobující mi svědivou kopřivku mezi půlkami, kdykoliv ji vidím, nejslizštější ze slizkých štěrbin a vizuální královna septiků - Kára de Hnus. Po technické stránce je to mimo tu strašlivou kástingovou minelu hezky natočené, výpravné, odsejpající a s atmosférou, jako by Karel Ocasník napsal Nadějné vyhlídky na zakázku multikulti překorektnělé BBC, minimálně na pěkné tři hvězdy. Satanžel však ve mně zvítězily, jistěže hlubokou nevzdělaností a naprostou absencí sociálních zkušeností zapříčiněné, xenofobní malost a bigotní rasismus, tudíž to prohlásím za odporný demagogický výplach, patologickou agitku pro formující se degeneraci nových ovcí a Majora Zemana světopořádek reorganizujícího korporátního kapitalismu, na místě se pobliju se a pošlu to na úplné dno té nejsmrdutější manipulativní žumpy. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Na přelomu února a března 2018 Orlando Bloom natáčel na zámcích Sychrov, Frýdlant a na vlakovém nádraží v Liberci. (rakovnik)
  • Plánovaná tretia séria bola nakoniec zrušená. Orlando Bloom povedal, že "šou pravdepodobne skončila kvôli strate dynamiky v dôsledku pandémie." (Arsenal83)
  • Scéna nakládání vojenského materiálu do železničních vagónů se natáčela v železničním depu v Turnově, a to konkrétně v pátek 28. 2. 2020. (Yardak)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama